Nieuws

Published on maart 2nd, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Ecologische nieuwbouw corporatie Salland Wonen in Olst 

In Olst wordt een ecologische wijk gebouwd: Olstergaard. Het is niet zomaar een wijk, het is een wijk voor de toekomst die met toekomstige bewoners en omwonenden wordt ontwikkeld. Een wijk, waar volop aandacht is voor leven met aandacht voor het klimaat, de natuur, samen leven en de gezondheid van de nieuwe bewoners, kopers en huurder. De nieuwe wijk biedt ruimte voor 73 woningen waarvan SallandWonen 13 huurwoningen bouwt. Alle kavels zijn inmiddels vergeven en de bouw begint op gang te komen!

Niet zomaar een wijk 
Olstergaard ligt aan de voet van de IJssel in Olst. Het omliggende landschap kent een rijke geschiedenis met fruitteelt.  Op een voormalige akker van ongeveer 3,5 hectare is samen met toekomstige bewoners een stedenbouwkundig plan ontworpen met veel aandacht voor natuurinclusiviteit. De woonsferen vormen de basis voor de spelregels die zijn opgesteld voor Olstergaard. Die gaan in op natuurinclusiviteit, circulariteit, ruimtelijke kwaliteit, klimaatbestendigheid en duurzaamheid van de buurt. Zo wordt afgesproken dat woningen energieneutraal worden gebouwd en er geen pesticiden worden gebruikt, maar bijvoorbeeld ook waar nestgelegenheid moet worden ingebouwd voor onder andere gierzwaluwen.
Met de spelregels is de algemene kwaliteit van Olstergaard bewaakt. Uiteraard zijn deze spelregels ook continu voorgelegd aan de toekomstige bewoners. Samen met hen is gezocht naar gedeelde ambities en naar dat wat nodig is om deze ambities te realiseren. De toekomstige bewoners hebben de wijk, samen met een (landschaps)architect, ecoloog en projectteam van de gemeente vormgegeven.
Zo is  ‘autoluw’, de lage parkeernorm en een grotere (groene) ruimte tussen de woningen, naar de wens van de bewoners.  De bewoners die vanaf de start meededen, kregen er een optie op kavel of huurwoning voor terug.

Lees meer over het plangebied Olstergaard op de website van de gemeente Olst-Wijhe.
en bekijk de bladerbare brochure van 
het ontwikkelingsplan Olstergaard.

https://www.sallandwonen.nl/onze-projecten/nieuwbouw-in-olst-plan-olstergaard/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X