Nieuws

Published on juli 13th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Zeeuwland opent woonvoorziening Gewoon Wonen in Oost-Souburg

Op 4 juli om 15.00 uur vond de officiële opening plaats van de woonzorgvoorziening voor Gewoon Wonen aan de Molenweg 55 in Oost-Souburg. Samen met de bewoners verrichtte wethouder Vader de openingshandeling en maakten zij de naam van het gebouw bekend. Aansluitend was er gelegenheid voor een hapje en drankje.

Woonzorg-appartementen Gewoon Wonen
De nieuwbouw bestaat uit een éénlaags gebouw met 8 zelfstandige levensloopbestendige woonzorg-appartementen. Ook zijn er faciliteiten, zoals een gezamenlijke keuken, woonkamer en een slaapkamer voor de verzorging.

Gewoon Wonen streeft naar goede huisvesting en zorg voor hun jongvolwassen gehandicapte kinderen, waarbij de zelfstandigheid van kinderen voorop staat. Met de realisatie van de woonvoorziening is een lang gekoesterde wens van Gewoon Wonen uitgekomen.

Energiezuinige bouw
De woonzorg-appartementen zijn energiezuinig gebouwd. Het gebouw heeft een warmtepomp, zonnepanelen, dubbelglas en een mechanisch ventilatiesysteem (met een zeer hoog warmte terugwin rendement). Dit alles zorgt voor lage woonlasten voor de bewoners. Deze woningen passen daarom ook bij de doelstelling ‘betaalbaar en duurzaam wonen’ van Zeeuwland.

De Gaaij Architectuur uit Middelburg heeft de woonvoorziening ontworpen. Bouwbedrijf Joziasse uit Vlissingen verzorgde de bouw. Zeeuwland is de eigenaar en verhuurt de woonvoorziening aan Gewoon Wonen.

https://www.zeeuwland.nl/News/2116/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X