Nieuws

Published on juli 6th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woningbedrijf Velsen plaatst zonnepanelen op 100 woningen voor het eind van dit jaar!

De duurzame ambities van Woningbedrijf Velsen krijgen vorm. Dit jaar nog plaatsen we op 100 woningen zonnepanelen. Vanaf 2023 zijn dit er 300 per jaar. 

De stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat voor veel huurders van Woningbedrijf Velsen het steeds moeilijker wordt om de rekeningen te betalen. Tamar Hagbi, directeur-bestuurder; “Wij vinden betaalbaarheid en duurzaamheid belangrijk en daarom versnellen we het plaatsen van zonnepanelen.”

Op welke woningen komen zonnepanelen?
Jeroen van den Hoorn is de nieuwe duurzaamheidsadviseur van Woningbedrijf Velsen. Hij inventariseert op dit moment welke woongebouwen en eengezinswoningen in aanmerking komen voor zonnepanelen. “Een aantal zaken is daarbij essentieel,” vertelt hij. “We kijken naar het dakoppervlak, of er voldoende ruimte is en naar de ligging van het huis ten opzichte van de zon. Staan er grote bomen of gebouwen die voor veel schaduw zorgen dan kan het ook zijn dat zonnepanelen helaas te weinig rendabel zijn. Maar daar waar het kan gaan we snel van start!”

De plaatsing van zonnepanelen gebeurt op natuurlijke momenten; bij mutatie en bij gepland planmatig en groot onderhoud. Bij eengezinswoningen proberen we ook op aanvraag, bij geschikte woningen, te versnellen. Mits materiaal en arbeidskrachten beschikbaar zijn.

Energielasten omlaag
Door het plaatsen van zonnepanelen gaan huurders per saldo minder geld per maand betalen. De kosten die huurders betalen voor zonnepanelen zijn lager dan wat het aan de andere kant oplevert aan energiebesparing en dus energielasten.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X