Nieuws

Published on januari 21st, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie UWOON start plaatsing tijdelijke woningen Beemdweg Ermelo

Op woensdag 19 januari 2022 zijn de eerste tijdelijke woningen geplaatst op het terrein aan de Beemdweg 17 in Ermelo. De gemeente heeft de grond gekocht en UWOON plaatst en verhuurt de woningen. De tijdelijke woningen bieden de komende 15 jaar onderdak aan jongeren en spoedzoekers tot 28 jaar.

Met een grote kraan is de eerste woning geplaatst. Een kleine woonunit voor een eenpersoonshuishouden die gemakkelijk te (ver)plaatsen is. In totaal komen 20 tijdelijk woningen voor een periode van maximaal 15 jaar. Fleur Imming; “Het project past binnen de doelstelling van de gemeente en UWOON om de druk op de woningmarkt te verminderen. Ik ben trots op de samenwerking met betrokken partijen en kijk uit naar het eindresultaat.” 
Wethouder Klappe vult aan: “In Ermelo is de woningnood onder deze doelgroep groot. Deze tijdelijke woningen dragen bij aan een oplossing hiervoor”. Met dit project  wordt specifiek ingezet op woningen voor doelgroepen die het meeste last hebben van de lange wachttijd voor een sociale huurwoning. 

Samenwerking met omwonenden
De gemeente en UWOON hebben dit project samen met omwonenden opgepakt. De klankbordgroep is actief betrokken bij het project en dacht mee over de uitstraling van de woningen, de inrichting van de omgeving (groenvoorziening) en de verhuur en beheer van de woningen. Wethouder Klappe: “Ik ben trots op de samenwerking in dit project. Dat we ondanks de situatie dat we niet bij elkaar konden komen, toch zo met elkaar konden doorgaan!”

Sociaal en maatschappelijk beheer
In het project aan de Beemdweg zorgt De Huischmeesters voor sociaal en maatschappelijk beheer in en om de woonlocatie. Dat is een organisatie die zich inzet om binding te krijgen tussen de bewoners onderling en tussen de bewoners en de omgeving. Het vertrekpunt is dat bewoners er niet alleen wonen, maar ook iets bijdragen aan de buurt.Een beheerder helpt bij de binding tussen de bewoners onderling en tussen de bewoners en de omgeving. Samen met de huurders stelt De Huischmeesters een activiteitenkalender op om hen te stimuleren maatschappelijke (groeps)activiteiten te verrichtenUWOON is verantwoordelijk voor het algemeen sociaal beheer, zoals extra toezicht op het schoon, heel en veilig houden van de omgeving.

Unieke toewijzing van woningen
De tijdelijke woningen worden op een andere manier toegewezen dan gebruikelijk is voor een sociale huurwoning. Fleur Imming: “Woningzoekenden die reageren op dit project moeten ingeschreven staan op hurennoordveluwe.nl en via een intakeformulier “solliciteren” naar een woning. In dit formulier motiveren belangstellenden waarom zij graag op deze plek willen wonen en wat zij aan het project kunnen bijdragen. Na een selectie vinden intakegesprekken plaats en wordt de keuze gemaakte welke kandidaten een woningen aangeboden krijgen.” Bij het toewijzen van de woningen wordt specifiek aandacht besteed aan het krijgen van een goede mix van bewoners.

Verhuur
Eind januari kunnen belangstellenden voor de woningen “solliciteren” via de website www.hurennoordveluwe.nl. UWOON zal de start van de verhuur aankondigen. Naar verwachting ontvangen de eerste bewoners eind maart 2022 de sleutel van de woning.

https://www.uwoon.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X