Nieuws

Published on oktober 30th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woningen corporatie Mooiland in Grave maken plaats voor nieuwbouw

Op de hoek van de Oliestraat en de Maaskade in Grave ligt het appartementencomplex van Mooiland. Het complex gaat plaats maken voor de nieuwbouw van 41 huurappartementen. Een prachtige locatie in het centrum van Grave en gelegen aan de Maas. Mooiland werkt de plannen samen met de gemeente en architect verder uit en wil in 2020 starten met de werkzaamheden.

Een passend ontwerp

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan een plan voor de herbestemming van het complex aan de Oliestraat. “Het huidige pand heeft voor ons onvoldoende toekomstwaarde, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en ruimte,” legt Maurice van Nistelrooij, projectontwikkelaar bij Mooiland, uit. Mooiland, de architect en de gemeente werkten samen aan een passend ontwerp voor de locatie.

Duurzame huurappartementen

“Het complex aan de Oliestraat was lange tijd onderwerp van discussie. Eerdere plannen bleken niet haalbaar. Daarom zijn we nu blij en trots dat er na zo’n lange tijd een plan ligt wat zowel door Mooiland als door de gemeente wordt omarmd. Het is fijn dat we op deze prachtige locatie in de toekomst weer een prettige en duurzame woning kunnen bieden aan onze huurders,” vertelt Van Nistelrooij.


Huidige bewoners

De ontwikkelingen betekenen ook dat de huidige bewoners het complex moeten verlaten. Mooiland gaat in gesprek met haar huurders en helpt hen aan vervangende woonruimte. De bewoners die huren via leegstandsbeheer, worden op de hoogte gehouden door AdHoc.
 

Constructieve samenwerking

“Het is geweldig dat we het plan verder gaan uitwerken. Het is in de huidige markt van bouwkosten wel nog een uitdaging om dit binnen de kaders te doen” zegt Bart Kivits, directeur Vastgoed bij Mooiland. Bart Kivits is dankbaar voor de constructieve samenwerking met de gemeente Grave. “De afspraken met de gemeente worden nu verder uitgewerkt. Omdat wij beiden vanuit dezelfde intenties handelen hebben wij hier het volste vertrouwen in.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X