Nieuws

Published on januari 18th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Zeeuwland bouwt 23 levensloopbestendige woningen in Oosterland

Aan de Burgemeester van der Havestraat in Oosterland realiseert Zeeuwland in twee fases drieëntwintig levensloopbestendige woningen. In augustus 2021 hebben we de eerste veertien woningen opgeleverd. Fase 2 bestaat uit negen woningen.

Deze woningen bouwen we binnenkort. Voordat dit kan, moeten we de huidige woningen afbreken. We verwachten dat de bouw van deze fase nog in 2021 start en in 2022 is afgerond.

De woningen
Hier komen zeer energiezuinige woningen met een compleet woonprogramma op de begane grond. want hier bevindt zich woonkamer, open keuken , slaapkamer en badkamer. Op de verdieping is een tweede ruime slaapkamer en een berging/technische ruimte.

Energiezuinig én comfortabel wonen
De woningen bouwen we volgens het Nul-op-de-Meter principe. Dat betekent dat ze enorm energiezuinig zijn. Zo krijgen de woningen een optimale luchtdichting, goede isolatiepakketten en een installatie, die afhankelijk van het verbruik van de bewoners, volledig zichzelf van energie kan voorzien. Elke woning rusten we uit met warmtepomp, zonnepanelen, driedubbelglas en mechanische ventilatiesysteem (met een zeer hoog warmte terugwin rendement).
Kortom, u gaat hier in een duurzame woning wonen. Goed voor het milieu, maar ook goed voor uw portemonnee als het om energielasten gaat.

Maandelijkse (service)kosten
U betaalt maandelijks een bedrag voor de zogenaamde Energie Prestatie Vergoeding (EPV). Dit is een vergoeding die de verhuurder van de huurder mag vragen ter compensatie van de extra investering voor de energiebesparende maatregelen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de oppervlakte van de woning en van hoe goed de woning geïsoleerd is. Bij een gemiddeld verbruik, kunt u per saldo nog steeds besparen op uw energierekening.

Alle woningen in fase 2 hebben wij verhuurd. Er keren drie bewoners terug naar de nieuwbouw. Daarnaast stromen er enkele huurders van Zeeuwland door naar de nieuwbouw, waardoor we later ook andere woningen weer vrij krijgen in de verhuur. De overige bewoners komen ook uit Oosterland.

https://www.zeeuwland.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X