Nieuws

Published on mei 20th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woningstichting Barneveld bereikt hoogste punt voor 21 betaalbare huurappartementen Voorthuizen

Op woensdag 15 mei 2019 werd het hoogste punt bereikt van de 21 nieuwe huurappartementen in de wijk Holzenbosch in Voorthuizen. Hiervan zijn 14 appartementen bestemd voor de bewoners van Het Werelthuis en 7 voor Stichting Breder.
De mijlpaal was voor Woningstichting Barneveld aanleiding om de werknemers van Bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen traditiegetrouw te trakteren op friet en fris.

Het Werelthuis

Centraal gelegen in nieuwbouwwijk Holzenbosch in Voorthuizen laat Woningstichting Barneveld 21 tweekamerappartementen in de sociale huur realiseren. Van de 21 appartementen verhuurt de woningstichting er 14 aan de JP van den Bent stichting (de huidige zorgverlener van de Werelthuis-bewoners) en 7 aan Stichting Breder.

Toekomstbestendig

Het Werelthuis is een initiatief van ouders, waar hun 10 kinderen met een verstandelijke beperking onder begeleiding wonen. Sinds 2002 huurt Het Werelthuis een gezinshuis in Voorthuizen bij Woningstichting Barneveld. Door ontwikkelingen in de zorg en veranderende behoeften van de ouder wordende bewoners voldoet de huidige ruimte straks niet meer. Verschillende gesprekken met Woningstichting Barneveld leidden tot de bouw van de nieuwe toekomstbestendige en toegankelijke huurappartementen.
De andere 7 appartementen zijn bestemd voor Stichting Breder. Deze stichting biedt zorg aan kinderen, tieners en volwassenen met verschillende vormen van begeleiding.

Duurzaam en betaalbaar

Met de bouw van de appartementen voegt Woningstichting Barneveld 21 extra energiezuinige, betaalbare appartementen toe aan haar woningbezit. Met extra isolatie, triple-glas en PV-panelen voldoen de appartementen al aan de beoogde wetgeving van 2021, Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG).

De bouw van de appartementen startte in november 2018. De bewoners kunnen naar verwachting begin 2020 verhuizen.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X