Nieuws

Published on november 24th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woningstichting Barneveld levert 22 nieuwe huurwoningen in Bloemendal op 

De bewoners van 22 nieuwe eengezinswoningen in de wijk Bloemendal ontvingen de huissleutel van verhuurder Woningstichting Barneveld. Deze 22 huishoudens kunnen nu hun thuis maken in de nieuwbouwwijk in Barneveld. Het zijn de eerste sociale huurwoningen in Bloemendal, maar de komende jaren volgen er meer. Op twee andere plekken in fase 1 van Bloemendal zijn nog eens twaalf huurwoningen in aanbouw.

Duurzame kenmerken

De 22 woningen bestaan uit vier woningtypen van verschillend formaat. Ze zijn opgedeeld in drie huizenblokken en hebben een voor- en achtertuin. In het hofje, waar de woningen met de achtertuinen aan grenzen, is rekening gehouden met voldoende parkeergelegenheid. De woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en een ventilatiesysteem. Het afvoeren van regenwater is duurzaam ingericht met in elke achtertuin bij de berging een regenton van 280 liter.

Van tijdelijk naar toekomstbestendig

De huurwoningen hebben een bijzondere geschiedenis. Ze stonden tot mei dit jaar tijdelijk aan Lijsterhof. De gemeente zorgde ervoor dat ze in Bloemendal een vaste plek kregen in een mooie groene omgeving. In ongeveer een half jaar tijd lieten we de woningen door Plegt-Vos naar Bloemendal verplaatsen en verbeteren. Zo werden het in korte tijd permanente woningen op een definitieve groene plek; een betaalbaar en comfortabel thuis voor de huurders van nu én in de toekomst. En bovendien een duurzame oplossing.

Nieuwe groene en duurzame wijk

Bloemendal wordt een groene, duurzame wijk aan de noordzijde van Barneveld. Tot aan 2030 worden er in totaal zo’n 2.000 woningen gebouwd. De wijk is omgeven door natuur en heeft een hoog ambitieniveau voor natuurinclusiviteit en klimaatadaptie. De 22 eengezinswoningen staan in fase 1 van Bloemendal. Naast de 22 opgeleverde eengezinswoningen bouwen we op twee andere plekken in Bloemendal huurwoningen: zes in Kruidenrijk en zes in Bloementuin.

Meer informatie over al onze nieuwbouwprojecten vindt u op onze projecenpagina.

https://www.wstg-barneveld.nl/over-ons/nieuws/nieuwsberichten/bewoners-22-nieuwe-huurwoningen-bloemendal-ontvangen-sleutels/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X