Nieuws

Published on maart 21st, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woningstichting Barneveld start bouw 155 aardgasvrije, energiezuinige woningen

Een druk op de knop, gevolgd door een explosie van confetti. Daarmee markeerden maandagmiddag Liesbeth Brouwer-de Jong, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld, samen met wethouder Aart de Kruijf , Wouter van den Top van De Bunte Vastgoed Oost, toekomstige bewoners en andere betrokkenen de bouw van 155 aardgasvrije en zeer energiezuinige woningen. De woningen, waarvan 53 betaalbare huurwoningen, worden gebouwd in de nieuwe wijk Wikselaarse Eng in Voorthuizen.

De feestelijke handeling volgt op een start van de bouw van deze nieuwe wijk afgelopen november. Inmiddels worden de contouren van de wijk en de diverse woningen zichtbaar. In de Wikselaarse Eng, de eerste aardgasvrije wijk in de gemeente Barneveld, worden 155 duurzame, aardgasvrije woningen gebouwd in opdracht van De Bunte. De 16 seniorenwoningen, 24 rug-aan-rug woningen en 13 eengezinswoningen van Woningstichting Barneveld zijn onderdeel van dit project. De woningstichting neemt de huurwoningen na oplevering van De Bunte af.

Duurzaam en betaalbaar

De 53 extra energiezuinige, betaalbare woningen zijn een flinke en gevarieerde toevoeging aan het woningbezit van Woningstichting Barneveld. Ze maken deel uit van de ‘inhaalslag sociale woningbouw’ die de woningstichting is overeengekomen met de gemeente Barneveld en de Huurdersvereniging Barneveld. De huurwoningen worden volgens het BENG-principe gebouwd (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit betekent dat de woningen extra worden geïsoleerd en worden voorzien van onder meer een warmtepomp voor verwarming en warm water, balansventilatie en zonnepanelen. Er komt geen aardgas in de wijk, alle woningen zijn dus naast BENG ook ‘all-electric’.

De seniorenwoningen

De 16 seniorenwoningen zijn bestemd voor woningzoekenden van 55 jaar of ouder. De woningen hebben een woonkamer, eetkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond, een ruime zolder op de eerste verdieping en een tuin. Ze worden in 3 verschillende blokken gebouwd op verschillende locaties in de wijk. De eerste 5 seniorenwoningen worden in maart toegewezen. Op de overige 11 woningen kan nog worden gereageerd in april 2019. Houd de website huiswaarts.nu in de gaten voor het actuele aanbod. Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan bij huiswaarts.nu om te kunnen reageren op een sociale huurwoning van Woningstichting Barneveld in de Wikselaarse Eng.

De rug-aan-rug woningen

De 24 rug-aan-rug woningen zijn bestemd voor reguliere woningzoekenden (een of twee-persoons-huishoudens). De woningen hebben een woon-/eetkamer, apart toilet en een slaapkamer en badkamer op de eerste verdieping. Ze worden gebouwd in 2 blokken, een blok van 14 woningen die in maart worden toegewezen en een blok van 10 woningen waarop nog tot en met 20 maart 2019 12:00 uur gereageerd kan worden via huiswaarts.nu.

De eengezinswoningen

De 13 eengezinswoningen zijn bestemd voor reguliere woningzoekenden (twee- of meer-persoons huishoudens). Ze worden in 2 blokken verspreid in de wijk gebouwd. De woningen hebben 3 slaapkamers op de verdieping, een ruime zolder en een tuin. Tot en met 20 maart 2019 12:00 uur kan nog gereageerd worden op 8 eengezinswoningen via huiswaarts.nu. In april worden nog eens 5 eengezinswoningen aangeboden op huiswaarts.nu. Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan bij huiswaarts.nu om te kunnen reageren op een sociale huurwoning van Woningstichting Barneveld in de Wikselaarse Eng.

Planning

De woningen zijn ontwikkeld door De Bunte Vastgoed Oost BV en worden gebouwd door Bouwbedrijf Van Grootheest uit Ede. De Jong+Lafeber Architecten en BDG architecten tekenden voor de architectuur. Naar verwachting worden de eerste woningen in de zomer van 2019 opgeleverd. De rest van de woning volgt daarna vermoedelijk nog in 2019. Op onze website vindt u meer informatie over de nieuwbouw huurwoningen in Wikselaarse Eng.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X