Nieuws

Published on oktober 1st, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woningstichting Barneveld start nieuwbouw 15 energiezuinige seniorenwoningen in Voorthuizen

In de week van 27 september start Plegt-Vos in opdracht van Woningstichting Barneveld de bouw van 15 nieuwe, energiezuinige seniorenwoningen aan de Paulus Potterstraat en Frans Halsstraat in Voorthuizen. De nieuwbouw vervangt de 10 verouderde woningen uit midden jaren ’60 die eerder zijn gesloopt. Door een snelle bouwtijd is de verwachte oplevering februari 2022.

Energiezuinige woningen

Er komen vier woningblokken: een van 3, 4 en 5 seniorenwoningen aan de Paulus Potterstraat en een blok van 3 seniorenwoningen aan de Frans Halsstraat. Alle woningen zijn eenlaags met een kap en hebben straks een warmtepomp en zonnepanelen. De grote pui in de achtergevel zorgt voor relatief veel natuurlijk licht in de woning. Verder heeft iedere woning heeft een eigen terras. Deze sluit aan op de gemeenschappelijke binnentuin, waarvan de inrichting in samenwerking met de architect is gebeurd.

Korte bouwperiode

De woningstichting kiest voor dit plan voor conceptbouw. Het voordeel daarvan is dat zij in een relatief korte bouwperiode van ongeveer vier maanden, deze 15 woningen kunnen ontwikkelen door de toepassing van een gestandaardiseerde werkwijze en gestandaardiseerde bouwmodules met prefab-elementen.

Reageren op de woningen

De verhuur start eind oktober, begin november via www.huiswaarts.nu. Ingeschreven woningzoekenden kunnen vanaf dan via het woonruimtebemiddelingssysteem reageren op de beschikbare woningen. Woningzoekenden die geabonneerd zijn op de e-mailnieuwsbrief Digizine, krijgen automatisch op basis van hun inkomen en huishoudgrootte het woningaanbod in hun mailbox. De start verhuur wordt daarnaast aangekondigd op de projectpagina en via onze Facebook-pagina.

https://www.wstg-barneveld.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X