Nieuws

Published on oktober 7th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woningstichting Leusden bereikt hoogste punt sociale huurappartementen in Achterveld

Vandaag vierden Woningstichting Leusden (WSL) en Koopmans Bouw het hoogste punt van twee appartementencomplexen in Achterveld. Projecten met de namen Veld 2 en Veld 5 zijn onderdeel van nieuwbouwwijk Groot Agteveld. Uniek is dat dit één van de eerste gasloze projecten is van WSL. 

De vlaggen hingen in top en de frietkraam stond klaar om het hoogste punt te vieren. Met deze twee gebouwen voegt WSL begin volgend jaar 28 appartementen toe aan het sociale woningaanbod. De meeste woningen hebben twee slaapkamers en beide gebouwen, met respectievelijk 16 en 12 appartementen, zijn vier woonlagen hoog.

Op drie woningen in dit zelfde project na, is de laatste oplevering van meerdere woningen voor WSL alweer twee jaar geleden. Eind 2019 leverden we 54 appartementen op aan de Larikslaan. Hoog tijd voor meer!” zegt Johan Westra, directeur-bestuurder a.i. van WSL. “Natuurlijk lossen we de woningnood niet op met 28 appartementen, maar het is goed dat er volop wordt gebouwd!”

De wijk Groot Agteveld bestaat straks uit 240 woningen, waarvan Koopmans bouw bijna een derde voor WSL realiseert. “Onze ambitie in het ondernemingsplan was om in 2025 een basisvoorraad van 2.800 sociale huurwoningen te hebben. We lopen hierin voor op schema. Met alle projecten die nu in voorbereiding en in ontwikkeling zijn, is de verwachting dat we in 2025 op 2.900 uitkomen,” zegt Westra. De meeste woningen in Groot Agteveld zijn sociale huurwoningen. Enkele woningen zijn bestemd voor middenhuur of Koopgarant. “Sinds vorig jaar mogen woningcorporaties weer meerdere segmenten bedienen in betaalbaar wonen. Groot Agteveld is een mooi voorbeeld van een wijk waar voor elke portemonnee woningen worden gebouwd

De bouw van de twee appartementencomplexen startte in januari dit jaar. Er is veel aandacht voor kleur, materialen en energiezuinigheid. Het is een van de eerste appartementencomplexen van WSL zonder gasaansluiting. De woningen worden voorzien van warmtepompen en op het dak ligt een fors aantal zonnepanelen. WSL verwacht de woningen in het eerste kwartaal van 2022 al op te leveren. De appartementen worden eind november te huur aangeboden via WoningNet. 

https://www.wsleusden.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X