Nieuws

Published on april 29th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woonbedrijf bouwt 89 WoonST-appartementen

Woonbedrijf bouwt in Eindhoven 89 appartementen voor 1 of 2 personen. Op de plek waar vroeger 28 kleine woningen en jongerencentrum Your Choice stonden, komen duurzame en betaalbare huurwoningen. BAM Wonen is begin dit jaar gestart met de bouw van deze WoonST-appartementen. De appartementen zijn in 2025 klaar.

Op woensdag 17 april werd de officiële start van de bouw gevierd. Marieke Franken, directeur van Woonbedrijf, Mieke Verhees, wethouder van wonen en Jeffry Savelkoul, directeur van BAM Wonen gaven samen het startsein door restbeton te storten in de mal van een legioblok. Heel vaak wordt restbeton weggegooid. Nu krijgt het als legioblok toch een goede bestemming en is er minder afval.

Beter en sneller

Marieke Franken: “Fijn dat we hier zoveel nieuwe woningen kunnen bouwen en dat hier diverse bewoners, jong en oud, straks fijn kunnen wonen.” Mieke Verhees: “In de regio werken de woningcorporaties en gemeenten al enkele jaren samen door sneller, goedkoper en duurzaam te bouwen met gestandaardiseerde sociale WoonST-woningen. Samen ervoor zorgen dat het beter en sneller kan, dat is kenmerkend voor de manier waarop we dat hier doen. Eindhoven bouwt door.”

Er komt een mix van woningtypes. De appartementen hebben een woonkamer, een open keuken, balkon en 1, 2 of 3 slaapkamers (10 appartementen met 1 slaapkamer, 74 appartementen met 2 slaapkamers en 5 grotere appartementen met 3 slaapkamers). De appartementen zijn verdeeld over 3 woonblokken met 6, 4 verdiepingen of 3 hoog. De huurprijs varieert van ongeveer 630 euro tot 800 euro en is afhankelijk van het type appartement.

Lees ook: in 2023 bouwde Woonbedrijf 735 studentenwoningen in Eindhoven.

Kans voor de buurt

30 appartementen wil Woonbedrijf verhuren aan 65-plussers die in een eengezinswoning wonen van Woonbedrijf in de wijken Genderdal en Blaarthem. Zo wordt het mogelijk dat zij in hun eigen buurt vlak bij hun netwerk kunnen blijven wonen. Dan komen er woningen vrij, die weer aan een gezin kunnen worden verhuurd. Ook jongeren tot 28 jaar krijgen een kans, door 15 appartementen speciaal aan die doelgroep aan te bieden.

Onderdeel WoonST

13 woningcorporaties en 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten samen een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel is om met lagere bouwkosten en een sneller bouwproces meer betaalbare, duurzame en sociale woningen te bouwen.

Jeffry Savelkoul: “WoonST is een succes. Door het bundelen van de vraag, het toepassen van conceptuele woningen en het werken in bouwstromen lukt het ons om meer woningen te realiseren dan via een traditionele aanpak. Wij zijn, als regionaal gebonden partner, blij en trots dat we op deze wijze voor 89 huishoudens een duurzaam (t)huis kunnen bieden.”

https://www.woonbedrijf.com/News/5723


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X