Nieuws Woonbron en Van Wijnen bouwen 143 nieuwe woningen in Dordrecht

Published on februari 9th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woonbron en Van Wijnen bouwen 143 nieuwe woningen in Dordrecht

Woningcorporatie Woonbron en bouwbedrijf Van Wijnen bouwen 143 nieuwe woningen in Het Witte Dorp in de wijk Nieuw Krijspijn in Dordrecht. Met het tekenen van de aanneemovereenkomst gaven ze deze week het startsein voor dit nieuwbouwproject.

De vraag naar woningen is groot. Niet alleen naar sociale huurwoningen, maar ook naar betaalbare koopwoningen. In Het Witte Dorp wil Woonbron haar woningvoorraad uitbreiden met 129 nieuwe huurwoningen. De huurwoningen bestaan uit 39 ruime ééngezinswoningen en 90 appartementen. Deze huurwoningen biedt Woonbron uiteindelijk aan via DĀK Woonkeus. Daarnaast maakt de bouw van 14 koopwoningen, onder naam Lot’s Hof, onderdeel uit van de totale ontwikkeling.

Nieuw Krispijn

Dit nieuwbouwproject maakt onderdeel uit van een grootschalige herontwikkeling in de wijk Nieuw Krispijn in Dordrecht. De ontwikkeling omvat het noordelijk gedeelte door Trivire, het zuidelijk gedeelte door Woonbron en een herontwikkeling van de openbare ruimte door de gemeente Dordrecht.

Wooncarrière

In overleg met de gemeente biedt Woonbron de 14 koopwoningen als eerste aan bij huurders in de Drechtsteden die een wooncarrière willen maken van sociale huur naar koop. Ook geïnteresseerden met een woning met terugkoopgarantie en starters krijgen voorrang.

Door deze overstap naar koop, komen sociale huurwoningen vrij op de huurmarkt zodat de doorstroming op gang blijft. 

Tomas Schütz, manager Vastgoedontwikkeling & Realisatie bij Woonbron: “Dit nieuwbouwproject in het Witte Dorp is een goed vooruitzicht voor wie een sociale huurwoning zoekt in een mooie en groene wijk. Daarnaast is het maken van een wooncarrière van huur naar koop ook mogelijk in dit project”.

Lees ook: in 2022 startte Woonbron ook met nieuwbouw in Dordrecht.

Bijna energieneutraal

Alle woningen zijn gasloos en worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Daarnaast hebben de woningen energielabel A+ en zijn ze bijna energieneutraal (BENG).

Door de nieuwe stedenbouwkundige situatie ontstaat een groene strook aan de Charlotte de Bourbonstraat naar het Weizigtpark. In het ontwerp is het parkeren tussen de blokken gerealiseerd zodat er voldoende parkeergelegenheid is en dit niet direct de wijk ontsiert.

Het ontwerp voor deze nieuwe woningen is van KAW-architecten. Bouwbedrijf Van Wijnen heeft als bouwteampartner het ontwerp in eigen beheer verder uitgewerkt tot wat het nu is.

https://www.woonbron.nl/News/4163


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X