Nieuws

Published on augustus 29th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Centrada start verhuur eerste woongebouw in ‘Hooghe Bomen’

Vanaf 1 september start Centrada de verhuur van de 27 appartementen van het eerste woongebouw in het nieuwe woongebied ‘Hooghe Bomen’. Deze appartementen in woongebouw ‘Schonenburg’ aan de Grietenij worden in drie fases in de maand september aangeboden. Woningzoekenden kunnen via de website van Centrada reageren.

Breed woningaanbod
Het woongebouw ‘Schonenburg’ bestaat uit vier woonlagen met 27 driekamerappartementen. Op de bovenste verdieping zijn twee luxe appartementen van respectievelijk 94 m2 en 108 m2 met een groot dakterras. Deze twee appartementen worden vrije sector woningen. De overige 25 appartementen variëren in woonoppervlakte van 68 m2 tot 79 m2. De huurprijzen lopen van € 633,25 tot en met € 763,47.

Aandacht voor starters en doorstromers
Zes appartementen zijn speciaal voor starters. Hier gaat het om personen tussen 23 en 35 jaar oud. Zij wonen bij hun ouder(s) en staan minimaal één jaar op dat adres ingeschreven. Daarnaast zijn er zes appartementen voor doorstromers bestemd. Voor deze appartementen komt iedereen in aanmerking die op dit moment huurder is van Centrada en bij verhuizing een zelfstandige huurwoning leeg achterlaat.

Martine Visser, directeur bestuurder van Centrada: “We vinden het belangrijk dat een wijk een variatie aan bewoners heeft. Dit heeft een positief effect op de leefbaarheid in een wijk. Bij de ontwikkeling van een nieuw woongebied zoals ‘Hooghe Bomen’ letten we er dus ook op dat er een breed en gevarieerd woningaanbod komt: een goede mix van woningen voor jong en oud, voor alleenstaanden, stellen en gezinnen en voor mensen met een laag inkomen en een middeninkomen.”

Natuurlijke aansluiting bij bestaande woongebouw
Er is gekozen voor een hoogwaardig en eigentijds ontwerp waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en mooie materialen. Het complex aan de Grietenij zal verder qua vorm, bouwstijl en architectuur op een natuurlijke manier aansluiten bij het bestaande woongebouw aan de Grietenij. Samen met de gemeente wordt gewerkt aan een plan voor het aanleggen en inrichten van de parkeerplaatsen en het groen, zodat een mooi geheel ontstaat.

Wonen in ‘Hooghe Bomen’
Tussen het politiebureau en de Grietenij, in Stadscentrum Zuid, realiseert Centrada de komende jaren (2022 – 2024) in totaal 303 appartementen, voor diverse doelgroepen. In dit nieuwe, aantrekkelijk vormgegeven en groene woongebied worden deze appartementen verdeeld over in totaal zeven woongebouwen. ‘Schonenburg’ aan de Grietenij is het eerste woongebouw van de zeven.

https://www.centrada.nl/over-ons/nieuws/nieuwsberichten/centrada-start-verhuur-eerste-woongebouw-in-hooghe-bomen/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X