Nieuws

Published on juni 24th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woongroep Marenland maakt plannen bekend voor Gerrit Raapstraat en Pieter Veningastraat

Woongroep Marenland presenteerde donderdag 17 juni de nieuwbouwplannen voor de woningen aan de Gerrit Raapstraat en de Pieter Veningastraat in Appingedam aan bewoners.

De twee onder één kap woningen die er nu staan worden gesloopt. Op de vrijkomende locatie komen blokjes van drie en vier woningen. Er worden 92 nieuwe woningen gebouwd: 40 levensloopwoningen, 32 gezinswoningen en 20 compacte gezinswoningen.

De woningen aan de Gerrit Raapstraat en de Pieter Veningastraat komen uit 1948 en moeten ingrijpend verbeterd worden. Daarom worden de woningen gesloopt. De 92 nieuwe woningen worden gasloos, duurzaam en aardbevingsbestendig.   

Woongroep Marenland is van plan nog dit jaar te starten met de sloop en aansluitend hierop te beginnen met de bouw van de nieuwe woningen. Als alles volgens plan verloopt kunnen de eerste nieuwe woningen volgend jaar zomer worden opgeleverd. De komende tijd wordt tijdelijke huisvesting georganiseerd.

TWA architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en Nijhuis Bouw voor de bouw van de nieuwe woningen.

https://www.woongroepmarenland.nl/over-woongroep-marenland/over-ons/nieuwsberichten/woongroep-marenland-maakt-plannen-bekend-voor-gerrit-raapstraat-en-pieter-veningastraat/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X