Nieuws Woonin gaat laatste fase in van omvangrijk onderhoudsproject

Published on maart 25th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

1800 woningen opgeknapt in Overvecht

Woonin gaat de laatste fase in van haar zeer omvangrijke onderhoudsproject in het Utrechtse Overvecht. In acht jaar tijd worden 1800 woningen onder handen genomen. De eindfase breekt nu aan: de flats van de Falklanddreef, Montevideodreef en de Patagoniëdreef.

In Overvecht zijn bijna 1 op de 3 woningen sociale huurwoningen van Woonin. De 10-hoog flats herbergen bijna 1800 woningen. Ze zijn in de jaren 60 gebouwd en waren toe aan grootschalig onderhoud en verbeteringen.

In 2017 startte deze megaklus. Vanaf het begin werkt Woonin samen met dezelfde partijen: aannemer Hemubo en DOOR architecten. Elke fase ziet Woonin als een kans om nog meer te verduurzamen en te verbeteren.

Lees ook: vorig jaar bouwde corporatie Woonin een ‘mantelzorghof’.

Fris en modern

Het dak en de gevels van de gebouwen worden vervangen en goed geïsoleerd. Hierdoor krijgen de flats weer een fris en modern uiterlijk. De ramen aan de zonzijde krijgen elektrische screens aan de buitenkant. De woningen worden gasloos en in alle woningen worden de riolering, afvoer en waterleiding vervangen. Ook badkamer, keuken en het toilet worden vernieuwd.

Videofoons en nieuwe voordeuren verbeteren de veiligheid van ee bewoners. Een nieuwe lift stopt straks op de begane grond bij de nieuwe, tweede achteruitgang van het gebouw.

Na afronding van het project zijn de woningen duurzamer en comfortabeler. Ze hebben dan energielabel A+ en zijn klaar voor de toekomst.

https://www.woonin.nl/nieuws/nieuwsberichten/acht-jaar-en-200-miljoen-euro-verder-1800-woningen-opgeknapt-in-overvecht/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X