Nieuws

Published on mei 5th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woonstichting De Kernen installeert eerste hybride warmtepomp in bestaande woningbouw

De Kernen heeft in Ammerzoden de eerste hybride warmtepomp aangebracht in een woning uit 1986. De corporatie zet hiermee opnieuw grote stappen in het verduurzamen van haar bestaande woningbezit. In totaal worden dit jaar 300 bestaande woningen met behulp van hybride warmtepompen verder verduurzaamd door De Kernen. Mevrouw van Uden is de eerste huurder die dit zal ervaren.

Urgentie
De urgentie is groot om in woningen minder of geen gas meer te gebruiken. In bestaande bouw is de verwachting dat door de hybride warmtepomp de gasbesparing minimaal 30% zal zijn. En daardoor wordt de CO2 uitstoot ook minder. Dit grootschalige project gebeurt in nauwe samenwerking met installatiebedrijf Kemkens. Beide organisaties zetten hier vaart achter.

Woonlasten betaalbaar houden
De Kernen verduurzaamt verder en zet zich tegelijkertijd in voor het betaalbaar houden van de woonlasten. Het grotere doel is om zoveel mogelijk bij te kunnen dragen aan het behalen van de klimaatdoelen en in 2050 en de toekomst herbruikbaar te laten zijn. In 2050 wil De Kernen een circulaire corporatie zijn.

Nieuwe techniek
Hybride warmtepompen zijn er in verschillende soorten, zodat deze kunnen aansluiten bij wat er technisch mogelijk is per type woning. Voor onze woningen is gekozen voor twee soorten: namelijk de ventilatielucht warmtepomp en lucht-water warmtepomp. Zo kan De Kernen goede ervaring opdoen met deze warmtepompen in deze groots opgezette proeftuin.

Huurder centraal
Wonen in een huis met een hybride warmtepomp is anders. De Kernen zet in samenwerking met Kemkens in op goed gebruik van deze nieuwe warmtetechnieken door huurders hier goed in mee te nemen.

Meer weten over de techniek? Kijk op www.kemkens.nl/warmtepompen/hybride-warmtepomp

Fotobijschrift: mevrouw Van Uden bij haar woning waar Kemkens bezig is met de installatie

https://www.dekernen.nl/over-ons/nieuws-publicaties/laatste-nieuws/nieuwsbericht/woonstichting-de-kernen-installeert-eerste-hybride-warmtepomp-in-bestaande-woningbouw


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X