Nieuws

Published on september 20th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woonstichting SSW start nieuwbouw Hof van Bilthoven

Op 16 september 2019 gaven Dolf Smolenaers, wethouder, Theo Stubbé, interim bestuurder Woonstichting SSW, en Job van Zomeren, directeur ERA Contour, het officiële startsein voor de bouw van 33 duurzame sociale huurwoningen in Hof van Bilthoven. Rond de zomer van 2020 worden de woningen opgeleverd.

Hof van Bilthoven
Dit is de naam van de nieuwe, rustige en kindvriendelijke buurt die het komende jaar gebouwd wordt aan de Melkweg. Hof van Bilthoven bestaat uit drie afzonderlijke buurtjes met elk hun eigen karakter. SSW realiseert samen met ERA Contour de huurwoningen in Hof van Bilthoven. Naast de 33 sociale huurwoningen, ontwikkelt en bouwt TBI-onderneming ERA Contour ook 72 koopwoningen in dit nieuwbouwproject. De eerste werkzaamheden hiervoor zijn ook al gestart en de bouw gaat officieel van start in oktober. Alle woningen worden gebouwd in de populaire stijl van de jaren ’30 met de voordelen en het comfort van nieuwbouw.

Duurzame huurwoningen
De sociale huurwoningen bestaan uit drie woonlagen en hebben ruim 100 m² woonoppervlak. Daarnaast komen er twee huurappartementen: een begane grond appartement met daarboven een luxe maisonnette van twee woonlagen. Alle woningen worden gasloos; zij krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. Kijk op www.hurenbijhofvanbilthoven.nl voor alle informatie over de woningen.
Tijdens de openingsuren van het kantoor van SSW kunnen geïnteresseerden de woningplattegronden bekijken.

De huurprijzen van de woningen variëren van € 607,46 (2-kamer appartement) tot € 720 per maand (maisonnette en eengezinswoningen). De woningen zijn met name bestemd voor gezinnen uit de gemeente De Bilt. Binnenkort start de verhuur via WoningNet Regio Utrecht. Om in aanmerking te komen moeten kandidaten ingeschreven zijn bij WoningNet. Ook mag het gezamenlijke inkomen niet hoger zijn dan € 38.035 per jaar.

Nieuwbouw blijft nodig
Theo Stubbé, bestuurder SSW: “We zijn heel trots op deze mooie en duurzame nieuwe eengezinswoningen. De bewoners die hier gaan wonen laten weer woningen achter voor andere kandidaten. Deze doorstroming is belangrijk om beweging te krijgen in de markt van sociale huurwoningen in onze gemeente. Om de lange wachttijden te verkorten zijn nog veel meer nieuwe woningen nodig. Samen met de gemeente blijft SSW zoeken naar geschikte locaties voor nieuwbouw.”

Wethouder Dolf Smolenaers bevestigt deze noodzaak: “De Bilt is een gewilde gemeente. De huizenprijzen zijn hoog en de wachtlijsten voor een huurwoning zijn lang. Sommige mensen kunnen in deze tijd zelfs helemaal niet kopen en niet huren. Daarom moet er flink worden gebouwd. Deze 105 woningen in Hof van Bilthoven, waarvan 33 sociaal, zijn een voorbeeld dat het kan. We hopen de komende jaren samen met SSW nog veel meer te kunnen bereiken.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X