Nieuws

Published on januari 24th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie WoCom bouwt aan woontoekomst bijzondere bewoners

Parallel aan de Kasteelherenlaan kregen 13 Helmondse jongvolwassenen woensdag de sleutel van (voor velen) hun eerste woning. Met een vers huurcontract onder de arm, dat net daarvoor op het kantoor van het Regionaal Autisme Centrum is getekend. Amper 2 maanden eerder, op 15 november, zagen zij hoe de eerste module van hun wooncomplex met een enorme kraan op de bouwplaats werd geplaatst. Doordat deze woningen zijn gebouwd in de fabriek van De Meeuw Nezzt was de bouwtijd op de locatie aanzienlijk korter dan wanneer er traditioneel gebouwd wordt. Op de bouwplaats zijn de modules samengevoegd tot volwaardige woningen. Dertien duurzame woningen, met een ontmoetingsruimte en een kantoor voor de begeleiders van de bewoners.

Deze sociale huurwoningen komen tot stand door een samenwerking tussen gemeente Helmond en de Helmondse woningcorporaties. Zij besloten in 2021 extra aandacht te geven aan Helmonders voor wie goed en zelfstandig leven in deze stad niet vanzelfsprekend is. Samen deden ze net een stapje extra om deze woningen in een relatief korte tijd te realiseren. “Samen met het Regionaal Autisme Centrum bouwden we hier in een sneltreinvaart een echt thuis voor de bewoners,” licht Arno Verhagen, projectleider van woCom, toe. “Als corporatie zorgen we voor betaalbare huizen, maar zo’n thuis is meer dan wat muren en een dak. Het is mensen om je heen. Buren. En een buurt waar je je veilig voelt.” Quinten (21), een creatieve jonge kerel die ‘uiteraard’ zelf kan koken en een autisme spectrum stoornis heeft, was een van de eerste bewoners die van Arno de sleutel kreeg uitgereikt: “Het was natuurlijk wel spannend, voor mij en ook voor mijn ouders. Maar nu het zover is, vind ik het geweldig dat ik hier op mezelf kan gaan wonen. Juist door die nieuwe samenwerking tussen gemeente en woningcorporatie,” vertelt Quinten, die trots door zijn nu nog lege woning loopt en met zijn ouders kijkt waar hij de stofzuiger kan opbergen. “Met wat begeleiding van het Regionaal Autisme Centrum, die in ons gebouw een kantoortje heeft en een ontmoetingsruimte waar ik met de andere bewoners de dag kan starten, krijg ik de kans om zelfstandig in het leven te staan. Ik heb er zin in.”


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nl



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X