Nieuws

Published on oktober 20th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonzorg Nederland start officieel met nieuwbouw ‘Simeon & Anna’ in Rotterdam-Zuid 

Op 17 oktober is de nieuwbouw van woonzorgcomplex ‘Simeon & Anna’ in Rotterdam-Zuid officieel van start gegaan. In opdracht van Woonzorg Nederland bouwt De Vries en Verburg een woonzorgcomplex met 137 woningen aan de Strevelsweg. Daarvan zijn er 130 bedoeld voor intramurale zorg en zeven als zelfstandig appartement. Onder het gebouw komen 55 parkeerplaatsen. Naar verwachting wordt het pand in het eerste kwartaal van 2025 in gebruik genomen.

Feestelijke bouwstart
Cees van Boven (directeur bij Woonzorg Nederland), Jolanda Wakkerman (lid raad van bestuur bij Laurens), Ina Momberg en Yvonne Weenig (leden cliëntenraad Simeon & Anna) luidden de bouwstart officieel in. Zij waren getuige van de eerste heipaal die de grond in werd geslagen.

Eigen tweekamerappartement en gezamenlijke ruimten
De nieuwbouw Simeon & Anna vervangt het verpleeghuis op diezelfde locatie. Bewoners beschikken straks over een eigen tweekamerappartement en een gezamenlijke buurtkamer, keuken, buitenruimte en binnentuin. De daken van het gebouw zijn ontworpen om zoveel mogelijk water te bergen en worden voorzien van zonnepanelen. Het woonzorgcomplex wordt gerealiseerd door De Vries en Verburg Bouw en langjarig verhuurd aan zorginstelling Stichting Laurens.

Grote behoefte aan passende woningen
“Met de ontwikkeling van Simeon & Anna willen we voorzien in de grote behoefte aan zorgplekken en zelfstandige woningen voor senioren”, zegt Woonzorg Nederland-bestuurder Cees van Boven. “In Rotterdam-Zuid is daar een groot tekort aan. Woonzorg Nederland is blij en trots dat we daar onze bijdrage aan kunnen leveren. En het blijft hier niet bij, want we willen nog meer investeren in de regio.”

Gemeente Rotterdam onderstreept de behoefte aan seniorenwoningen. De stad heeft een groeiende groep senioren. Jos Melchers, directeur Gebiedsontwikkeling van de gemeente: “Simeon & Anna is een aanwinst voor Rotterdam en in het bijzonder voor de Rotterdamse ouderen. Met alle voorzieningen, zoals winkels, OV en ziekenhuis, zo dichtbij is de locatie voor deze groep zeer geschikt. En de omgeving wordt de komende jaren nog aantrekkelijker. Het Motorstraatgebied is nu nog vooral een bedrijventerrein maar wordt een groene plek om te wonen, werken en leren.”

Bewoners een thuis bieden
Jolanda Wakkerman, bestuurder van Stichting Laurens, voegt toe: “Als thuis wonen niet meer vanzelfsprekend is, heeft dat een enorme impact op mensen. Wij zijn enorm gemotiveerd om, samen met onze netwerkpartners, in te zetten op het ontwikkelen van nieuwe, integrale en duurzame woonzorgconcepten. Simeon & Anna is hiervan een mooi voorbeeld. Met de comfortabele appartementen in combinatie met gezellige buurtkamers en themagerichte beleefruimtes creëren we een omgeving waar het zo gewoon mogelijk wonen is. Zo bieden we alle bewoners een thuis, ongeacht de zorg die zij nodig hebben.”

Prachtig gebouw op zichtlocatie
Marco Dekker, commercieel directeur van De Vries en Verburg, ervaart een prettige samenwerking met Woonzorg Nederland. “We zijn verheugd dat wij woonzorgcomplex Simeon & Anna mogen realiseren. Het wordt een prachtig gebouw op een zichtlocatie in Rotterdam. Mooi dat wij letterlijk en figuurlijk een steentje kunnen bijdragen aan dit project.”

www.woonzorg.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X