Nieuws Zestien nieuwe sociale huurwoningen in Schoorl

Published on juli 13th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Kennemer Wonen bereikt hoogste punt zestien nieuwe sociale huurwoningen in Schoorl

Het hoogste punt van de nieuwbouw van zestien sociale huurwoningen op de locatie van de voormalige Oosterkimschool in Schoorl is bereikt! Maandag 3 juli is dit op feestelijke wijze gevierd door Kennemer Wonen met omwonenden, huurdersorganisaties, gemeente en aannemer. De vlaggen zijn gehesen door Krista Walter, directeur-bestuurder Kennemer Wonen, Yvonne Roos-Bakker, wethouder gemeente Bergen en Koen van der Maat, directeur Bouwbedrijf Van der Gragt. Daarmee komt de oplevering van de zestien eengezinswoningen steeds dichterbij.

Urgent

Krista Walter: “De woningnood is hoog. Gemeente en wooncorporatie hebben samen een belangrijke maatschappelijke opgave. We moeten veel meer sociale huurwoningen toevoegen. Daar zetten we ons dagelijks voor in! Mooi dat vandaag de vlaggen zijn gehesen op deze mooie locatie. Het hoogste punt is hier nu bereikt. Daarmee komt de oplevering van zestien woningen dichterbij. Woningen die hard nodig zijn voor bewoners die willen doorstromen en/of nieuwe woningzoekenden.” Na een korte toespraak van Krista Walter en Yvonne Roos-Bakker, zijn de vlaggen gehesen. Aansluitend was er koffie en ijs voor alle aanwezigen.

Leefbaarheid van dorpen

Er komen twee woonblokken van elk acht eengezinswoningen met daartussen een hofje met groen. “We weten dat er grote vraag is naar betaalbare huurwoningen. Daarom ben ik blij dat we met deze zestien woningen weer een stap in de goede richting zetten. Zo houden we onze dorpen leefbaar en creëren we plek voor woningzoekenden van jong tot oud”, aldus wethouder Yvonne Roos-Bakker.

Oplevering woningen

De voormalige Oosterkimschool is in de zomer van 2022 door de gemeente gesloopt. Begin 2023 is in opdracht van Kennemer Wonen Bouwbedrijf Van der Gragt uit Wormerveer gestart met de bouw van de woningen.
“Naar verwachting worden de woningen na de zomer van 2023 opgeleverd. Een mooi moment om naar uit te kijken. De oplevering van nieuwbouw is zo hard nodig. Een thuis voor iedereen!” sluit Krista Walter af.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X