Nieuws

Published on februari 14th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Feestelijke start bouw 84 appartementen Zoetermeer

In de wijk Palenstein in Zoetermeer is vorige week gestart met de bouw van 84 nieuwe sociale huurappartementen. Wethouder Weerwag van Zoetermeer, bestuurder Braal van Vidomes en directeur Bac van Heembouw Wonen sloegen de eerste drie palen, om de officiële start van de bouw te vieren.

Toegankelijk en zuinig

In het gebouw komen 84 twee- en driekamerappartementen. Ze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk én energiezuinig. Daphne Braal: “Deze betaalbare woningen zijn hard nodig in Zoetermeer, want de wachtlijsten zijn enorm. En met deze energiezuinige woningen is dit de eerste aardgasvrije wijk van Zoetermeer. Een mooie stap naar een duurzame toekomst.”

Het duurzame karakter van het gebouw zie je overal terug in het ontwerp. Op de twee hoge daken komen zonnepanelen voor de algemene ruimten. Op de drie lagere daken komt een sedumdak.

Lees ook: vorig jaar realiseerde Vidomes duurzame zonnestroom voor hoogbouw in Delft.

Meer variatie

Voordat de feestelijke handeling plaatsvond, stond wethouder Weerwag stil bij het belang van alle ontwikkelingen in de wijk Palenstein. Weerwag: “De grote vooroorlogse flats sloten niet meer aan bij de woonbehoeften van de bewoners van Zoetermeer. Door het toevoegen van meer gevarieerd woningaanbod, is de wijk getransformeerd tot een aantrekkelijke, duurzame en toekomstbestendige omgeving, met veel groen en water.”

De planning

Na de ondertekening van de realisatieovereenkomst in juli 2023, is Heembouw eind oktober gestart met het boren van de bronnen en het inrichten van het bouwterrein. Komende periode wordt gestart met de realisatie van de fundering. Medio het derde kwartaal van 2025 zal naar verwachting het project worden opgeleverd.

Dit project is een vervolg op een lopend project in dezelfde wijk. Daar is Heembouw bezig met de bouw van 67 appartementen, waarvan de eerste opleveringen eind februari zijn gepland.

https://www.vidomes.nl/over-ons/actueel/nieuws/feestelijke-start-bouw-84-appartementen-in-palenstein-in-zoetermeer/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X