Nieuws

Published on juni 26th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Zonnepanelen groot succes onder huurders van corporatie Elan Wonen

Duurzame energie is een belangrijke ambitie van Elan Wonen. Tussen 2020 en 2022 willen wij 6.000 zonnepanelen installeren op onze ééngezinswoningen in Haarlem en Heemstede. Uniek hierbij is dat het initiatief bij de huurders ligt. De afname van zonnepanelen is een individuele keuze. Nog geen halfjaar na de start van het project is een derde van de 6.000 panelen al geïnstalleerd.

Financieel voordeel voor huurders

Het installeren van zonnepanelen is een ideale manier om de energierekening van huurders betaalbaar te houden, zegt José Woldberg, adviseur strategie van Elan Wonen. “Huurders betalen een vaste vergoeding per paneel per maand. Maar belangrijker dan dat; huurders gaan er financieel op vooruit. Het bedrag dat zij betalen voor de zonnepanelen is namelijk altijd lager dan de besparing op de energierekening.”

Goed voor milieu en portemonnee

Wij benaderen onze huurders in fasen met een aanbod voor zonnepanelen. Uit de reacties van aangeschreven huurders blijkt dat velen van hen zonnepanelen hoog op de wensenlijst hebben staan. Woldberg: “Besparen op de energierekening én bijdragen aan het milieu zijn de belangrijkste argumenten om zonnepanelen te installeren. Daarnaast is het een extra voordeel dat Elan Wonen met installatiepartner Sungevity de installatie en het onderhoud in de toekomst voor haar rekening neemt.”

Besparing: Meer dan één ton CO2-uitstoot

In één jaar tijd verwachten wij meer dan één ton CO2-uitstoot te verminderen. Dit staat gelijk aan zeven vluchten van Amsterdam naar Parijs of 16.000 kilometer reizen met de trein. Voor het verminderen van een ton CO2-uitstoot moeten vijftig bomen een heel jaar groeien.

Samen verantwoordelijk

In de komende tien jaar wil de gemeente Haarlem 600.000 zonnepanelen in de stad zien. Om dit doel te realiseren, zijn met woningcorporaties afspraken gemaakt. Woldberg: “De stad verduurzaamt. Als Elan Wonen zijn we er trots op dat we samen met onze huurders hieraan bijdragen. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor het milieu. Iedereen hoort een steentje bij te dragen. Wij dus ook. Daarom maken wij onze woningen energieneutraal. Dit betekent dat voor het stroomverbruik en de verwarming van een woning geen fossiele brandstoffen meer worden gebruikt. Door zonnepanelen te plaatsen, zetten wij een grote stap in de goede, energieneutrale, richting.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X