Nieuws

Published on juni 11th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Zonnepanelen voor huurders corporatie Patrimonium Barendrecht

Patrimonium Barendrecht gaat eengezinswoningen en appartementcomplexen die daarvoor geschikt zijn, voorzien van zonnepanelen. Hierdoor kunnen ook onze huurders profiteren van zelfopgewekte, goedkope stroom van eigen dak. Om deze ambitie te realiseren werkt Patrimonium Barendrecht samen met Wocozon: een stichting zonder winstoogmerk opgericht om huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Onlangs ondertekenden Patrimonium Barendrecht en Wocozon hiervoor de contracten. In juni ontvangen de eerste huurders van de wijk Smitshoek een aanbieding.

Tot 70 procent voordeel op stroomrekening
Patrimonium Barendrecht en Wocozon bieden bewoners van sociale huurwoningen de kans om via hun woningcorporatie te profiteren van goedkope zonnestroom, zonder dat de bewoner of de woningcorporatie hoeft te investeren. De huurders betalen slechts € 1 per paneel per maand waardoor ze circa 70 procent minder stroomkosten aan hun energiebedrijf gaan betalen. Het verlagen van de stroomrekening is het uitgangpunt en daarom is stroom van eigen dak gegarandeerd altijd goedkoper dan stroom van het net.

Niet betalen voor panelen, alleen voor het gebruik
Huurders betalen geen aanschafkosten voor de zonnepanelen maar betalen een maandelijkse bijdrage voor het gebruik van de panelen. Op elk dak komt het maximaal mogelijk aantal panelen, ongeacht het verbruik. Door de lage bijdrage levert zelfs overproductie geld op.

Informatieavonden
Per wijk worden een of meerdere informatieavonden georganiseerd. Bewoners ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Als eerste komen de huurders in Smitshoek aan de beurt. De eerste informatieavond staat gepland op dinsdag 11 juni.

 Foto 1: Peter Manders (links), directeur-bestuurder bij Patrimonium Barendrecht en Roland van der Klauw (rechts), directeur Stichting Wocozon, ondertekenen de contracten.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X