Nieuws

Published on mei 5th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Stek bouwt zorgappartementen voor Rivierduinen

Woonstichting Stek bouwt in Sassenheim 22 zorgappartementen in de sociale huursector. De woningen zijn bestemd voor cliënten van GGZ Rivierduinen, dat ook de huurder wordt van het complex. De huuroverkomst voor het complex, dat ‘Klein Sassembourg’ gaat heten, is dinsdag 26 april 2022 ondertekend door Stek-bestuurder Hans Al en bestuursvoorzitter Paul de Schipper van GGZ Rivierduinen.  

Het complex wordt gebouwd tussen de Jan van Brabantweg en de Gaasbaklaan in Sassenheim. Op deze plek stond tot 2016 een gebouw met zorgaanbieders. Die kregen een plek in het nieuwe woon- en zorgcomplex Sassembourg, dat inmiddels door Stek is verkocht. Voor ‘Klein Sassembourg’ verwacht Stek uiterlijk in mei de bouwvergunning te krijgen.

Industriële bouw

De zorgappartementen worden gebouwd door Hodes Huisvesting uit Goor, gespecialiseerd in industriële bouw. Dat betekent dat er gewerkt wordt met modules die in de fabriek zijn geproduceerd. Ze worden met diepladers aangevoerd en op elkaar gestapeld, zodat een appartementengebouw ontstaat. Ook wordt de fundering aangelegd met boorpalen en wordt er niet geheid. Dit voorkomt veel geluidsoverlast voor omwonenden.

Zelfstandig wonen

Als in het eerste kwartaal van 2022 met de bouw wordt begonnen, kan GGZ Rivierduinen het complex aan het eind van dit jaar nog in gebruik nemen. De 22 appartementen worden bewoond door cliënten die onder begeleiding de overstap van instelling naar zelfstandig wonen maken. Daarbij is ook een 23ste appartement ingericht als gezamenlijke woonkamer en ondersteuningspunt met begeleiders van de GGZ.

www.stek-wonen.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X