Nieuws

Published on mei 18th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie LEKSTEDEwonen levert Zorglandgoed Bloemendaal op

Na een jarenlange voorbereiding en een bouwtijd van ruim een jaar is de oplevering van Zorglandgoed Bloemendaal in Vianen een feit. Het Zorglandgoed is een plek voor wonen met zorg én veel groen. Hier wonen straks de bewoners van De Herbergier en van Stichting De Iris. LEKSTEDEwonen heeft de sleutels overhandigd aan de nieuwe huurders.

Zorglandgoed Bloemendaal

Aan de Lange Waaijsteeg in Vianen is Zorglandgoed Bloemendaal opgeleverd. Het is een plek waar ruimte is voor wonen met zorg én veel groen dat bereikbaar is voor alle direct omwonenden, inwoners van Vianen en toevallige voorbijgangers. Op het Zorglandgoed staan twee gebouwen voor De Herbergier en voor Stichting De Iris.

De Herbergier is onderdeel van zorgorganisatie De Drie Notenbomen; de grootste franchiseorganisatie in de Nederlandse zorg. Zij bieden een veilige en beschermde thuishaven voor 16 personen met de ziekte van Alzheimer. Zelfstandig wonen lukt niet meer, maar in een Herbergier wordt er vooral gelet op wat de bewoners allemaal nog wél kunnen.

In het andere gebouw is op initiatief van Stichting De Iris een eigen vertrouwde woonplek gemaakt voor 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De bewoners wonen zelfstandig en hebben twee gemeenschappelijke woonruimtes waarin ze koken, eten en ontspannen.

Rondom beide gebouwen is het Zorglandgoed van circa 5 hectare verder ingericht. Er zijn ruim 300 fruitbomen geplant en bruggetjes geplaatst, grassen zijn ingezaaid en er is wandelroute aangelegd. Deze wandelroute is voor iedereen toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Bebording van en hekjes voor de wandelroute zijn besteld en worden binnenkort geplaatst.

Afronding lang voortraject

Ed de Groot (directeur-bestuurder lekstedewonen): “Met de oplevering van het zorglandgoed is nu een thuis gerealiseerd voor de bewoners die daar lang op hebben moeten wachten en veel behoefte aan hebben. lekstedewonen heeft de initiatieven vanaf de start omarmd en met de verschillende partijen hard gewerkt om alles mogelijk te maken. Daarbij moeten veel hobbels worden genomen en werd het geduld van velen op de proef gesteld. Ook de gemeente heeft zich steeds constructief opgesteld om mee te denken deze mooie woonplek mogelijk te maken. Het eindresultaat is prachtig en aannemer Roosdom Tijhuis heeft goed werk geleverd. We rekenen erop dat de nieuwe bewoners snel kunnen wennen en veel woonplezier hebben.

Komende periode wordt nog gebruikt voor het inhuizen van de bewoners en het afwerken van de laatste opleverpunten. Aan het einde van de zomer wordt er op het Zorglandgoed Bloemendaal een feestelijke opening georganiseerd.

https://www.lekstedewonen.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X