Nieuws 216 nieuwe starterswoningen Lieven de Key

Published on juni 7th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

216 starterswoningen op Zuidas

Met 216 nieuwe starterswoningen biedt de Amsterdamse woningstichting Lieven de Key jonge mensen de kans om de eerste stappen te zetten op de woningmarkt in het financiële hart van Amsterdam. De toren met sociale huurwoningen op de Zuidas komt op loopafstand van openbaar vervoer met metro- en treinstation Zuid en op fietsafstand van de binnenstad.

Ontmoeten

De oppervlakten van de woningen variëren van 23 m2 tot 52 m2. Woonstarters zijn tussen de 18 en 28 jaar oud en hebben vaak behoefte aan sociaal contact in hun leefomgeving. Daarom krijgt de woontoren voorzieningen die bijdragen aan contact tussen de bewoners. Zo bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping de Key Lounge waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen iets kunnen organiseren of kunnen werken. Op de 23e verdieping komt een dakterras waar bewoners kunnen sporten. Het gebouw is ontworpen met veel glas, balkons en verticaal groen langs de gevels. In de woontoren komt ook een stalling voor fietsen en scooters.

Lees ook: Lieven de Key startte in mei met de bouw van een woontoren voor jongeren in Amsterdam.

Eerste stappen

De bewoners huren de woningen via een jongerencontract. Dit is een huurcontract voor maximaal vijf jaar. Na vijf jaar krijgt een andere jongere tussen de 18 en 28 jaar de kans om zijn of haar woonstart te maken. Op deze manier wordt de doorstroming bevorderd. In die vijf jaar bouwen jongeren inschrijfduur bij MijnDak op en groeien ze door naar hun volgende woonstap. Na vijf jaar is er vaak veel veranderd: jongeren willen gaan samenwonen of hebben een hoger inkomen gekregen.

Zuidas

Begon Zuidas vooral als een kantorenlocatie voor toonaangevende bedrijven en nationale banken, inmiddels wil het gebied meer zijn dan dat: een complete, unieke wijk waar werken, wonen en leven samenkomen. Met de bouw van de 80 meter hoge woontoren met sociale huurwoningen ontstaat hier een nog gevarieerder woningaanbod. De woonstarters zorgen voor meer levendigheid in de buurt en maken ook buiten kantooruren gebruik van de voorzieningen.

Kenniskwartier

Stepstone is een van de eerste gebouwen die de komende jaren worden gebouwd in het Kenniskwartier aan de Zuidas, ter hoogte van de Vrije Universiteit.

https://www.lievendekey.nl/stepstone


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X