Nieuws eerste 23 woningen van woningcorporatie De Woonplaats en Dura Vermeer Bouw

Published on maart 21st, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Eerste sleutels van duurzamenieuwbouw Aalten uitgereikt

De eerste 23 woningen aan de Molenkamp, Eligiusstraat en het nieuwe Smildapad zijn klaar! De bewoners namen deze week enthousiast de sleutels in ontvangst van woningcorporatie De Woonplaats en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo. De bouw van de overige 33 woningen in Aalten is in de afrondende fase.

Binnen een jaar

In mei 2023 werd door De Woonplaats en Dura Vermeer gestart met de bouw van de nieuwe buurt. Nog geen jaar later zijn de eerste woningen opgeleverd. De 23 woningen zijn een mix van woningen van één laag met kap en gelijkvloerse woningen. Aan de overige 12 gelijkvloerse woningen voor het Aaltens Hofje en het appartementencomplex met 21 woningen wordt nog gebouwd. De verwachting is dat deze bewoners later dit voorjaar de sleutels ontvangen. Alle woningen in het appartementencomplex zijn verhuurd aan bewoners van De Woonplaats die met voorrang doorstromen vanuit een eengezinswoning.

Lees ook: vorig jaar renoveerde De Woonplaats haar eerste aardgasvrije appartementencomplex.

Energielabel A++++

Door de woningen gasloos te realiseren zijn ze klaar voor de toekomst. De zonnepanelen op het dak leveren energie voor de installaties, zoals verwarming en warm water. Daarnaast heeft de woning een lucht-water warmtepomp en een WTW-installatie voor een optimale ventilatie. Hier beleven de bewoners veel comfort van in hun nieuwe woning, zowel in de winter als in de zomer. Bovendien levert het ook nog eens lage energielasten op.

Mooie toevoeging

De woningen zijn een mooie én duurzame toevoeging aan de voorraad sociale huurwoningen in Aalten. Het project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie ‘betaalbaar wonen’ van de provincie Gelderland.

https://www.dewoonplaats.nl/over-ons/nieuws/240313-oplevering-nieuwbouw-aalten/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X