Nieuws Corporatie De Woonplaats aardgasvrije appartementencomplex

Published on mei 25th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie De Woonplaats renoveert naar eerste aardgasvrije appartementencomplex in Twekkelerveld

Woningcorporatie De Woonplaats gaat 21 appartementen aan de Olieslagweg (91 t/m 131, de oneven huisnummers) renoveren en verduurzamen. De woningen voldoen straks niet alleen aan de eisen van deze tijd, maar hebben na renovatie ook geen gasaansluiting meer. Het is het eerste project van de corporatie waarbij een complex met meerdere verdiepingen van het gas af wordt gehaald. Doordat de werkzaamheden ingrijpend zijn, moeten de bewoners verhuizen. Zij zijn hierover geïnformeerd en ruim 70% is inmiddels ook al akkoord met de plannen. Dit betekent dat de renovatie en verduurzaming officieel door kan gaan.

De renovatie en verduurzaming tot een volledig gasloos complex past bij de ambitie van Enschede om Twekkelerveld als eerste wijk aardgasvrij te maken. Daarnaast sluit het goed aan bij de duurzaamheidsambities van De Woonplaats.

Duurzame maatregelen

De verbeteringen in en rondom de woningen zorgen voor meer wooncomfort. Naast het uitvoeren van groot onderhoud worden de algemene ruimtes en entree opgefrist. De woningen worden ook verduurzaamd. Het glas in de kozijnen wordt HR++ en de spouwmuren, vloeren en het dak worden goed geïsoleerd. Daarnaast wordt mechanische ventilatie en een warmtepomp in de woningen aangebracht. De energievraag voor verwarming wordt met zonnepanelen opgewekt. Met deze duurzame maatregelen wordt het energielabel van de woningen verbeterd van F of G naar
minimaal A.

Verhuisopties

Vanaf half april voerde de corporatie persoonlijke gesprekken met alle bewoners over de plannen. De renovatie kan niet plaatsvinden in bewoonde staat, wat betekent dat de bewoners moeten verhuizen. De Woonplaats ondersteunt en begeleidt de huidige bewoners in deze verhuizing, door middel van een Sociaal Plan. In dit plan worden de gevolgen van de werkzaamheden en de diverse keuzemogelijkheden toegelicht. Zo kunnen de bewoners ervoor kiezen om te verhuizen naar een andere woning of terug te keren naar de eigen gerenoveerde woning.

Planning

Vanaf 1 juni 2023 gaat het Sociaal Plan in en hebben de bewoners 11 maanden de tijd om hun woning te verlaten. De start van de uitvoering van de werkzaamheden staat gepland in mei 2024. De verwachting is dat begin 2025 alle appartementen klaar zijn.

Nieuw Twekkelerveld

Het renovatieproject aan de Olieslagweg is onderdeel van Nieuw Twekkelerveld. Dit is een samenwerkingsverband tussen de drie woningcorporaties en de gemeente om krachten te bundelen en kansen te vergroten op het gebied van wonen, energie, klimaat en saamhorigheid in de wijk Twekkelerveld.

www.dewoonplaats.nl  


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X