Nieuws 37 appartementen van Rochdale opgeleverd in Purmerend

Published on mei 24th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Kwadijkerpark: betaalbare huurwoningen opgeleverd

Deze maand zijn 37 appartementen van Rochdale opgeleverd op het Kwadijkerpark, de nieuwe woonwijk in Purmerend. De bewoners ontvingen hun huissleutels. Van de 37 woningen zijn er 20 voor zorgpersoneel van de Prinsenstichting en Odion.

Twee maanden geleden zijn al 11 eengezinswoningen van Rochdale opgeleverd. Alle 48 woningen zijn gebouwd door BAM Wonen en worden verhuurd in de sociale sector.

Kwadijkerpark is een groene wijk in wording waar in totaal 340 woningen komen te staan, waarvan honderd sociale huur. Er zijn nu 48 sociale huurwoningen opgeleverd, 52 volgen in fase 2 die inmiddels ook van start is gegaan en medio 2025 wordt opgeleverd.

Zorgpersoneel

Van de honderd sociale huurwoningen die het project gaat tellen, zijn er uiteindelijk 40 bestemd voor zorgpersoneel. Van de 20 die er nu opgeleverd zijn, gaan er 10 naar medewerkers van de Prinsenstichting en 10 naar medewerkers van Odion. Prinsenstichting en Odion zijn twee zorginstellingen speciaal voor mensen met respectievelijk verstandelijke en lichamelijke beperkingen.

Lees ook: vorig jaar kocht Rochdale 48 sociale huurwoningen in nieuwbouwproject GROEI! Amsterdam.

Landelijke architectuur

Bureau FKG Architecten aan de Zaan heeft het ontwerp van de woningen vormgegeven in een stijl die geïnspireerd is op de landelijke architectuur die voorkomt in de omgeving, zoals de gebouwen in ‘cottage stijl’ van de Prinsenstichting aan de rand van het park en de ‘Waterlandse architectuur’ buiten het parkgebied.

Alle woningen worden duurzaam verwarmd via het Purmerendse Warmtenet dat gebruik maakt van warmte uit de BioWarmteCentrale. De huizen zijn uitgerust met energiezuinige verlichting, hoogwaardige isolatie en andere voorzieningen die bijdragen aan een gezonde en comfortabele leefomgeving.

Levensloopbestendig

Mohamed Acharki, bestuursvoorzitter bij Rochdale, is enthousiast over de invulling van Kwadijkerpark: “Geweldig dat er op deze manier meer betaalbare woonruimte komt voor mensen uit de zorg, voor mensen die zo enorm belangrijk zijn voor Purmerend. Het is een extra schep bovenop de ambitie om een echt levensloopbestendige wijk van Kwadijkerpark te maken”.

https://www.rochdale.nl/over-ons/nieuws-publicaties/nieuwsbericht-1/kwadijkerpark-fase-1


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X