Nieuws 48 sociale nieuwbouwwoningen op Duin & Bosch

Published on december 8th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Sleutels van 48 nieuwe sociale huurwoningen op Duin & Bosch in Castricum uitgereikt

Deze week zijn alle sleutels uitgereikt aan de nieuwe bewoners van de 48 sociale nieuwbouwwoningen op Duin & Bosch. Jeannette Fornerod, manager Klant & Markt van Kennemer Wonen heeft de sleutels overhandigd aan mevrouw Heuberger-Mullenders. “Wat is een mooier cadeau dan de sleutels van deze prachtige woning in deze natuurlijke omgeving? Ik ben zo blij dat ik nu de sleutels heb en straks lekker kan genieten in mijn nieuwe woning!” zegt Mevrouw Heuberger-Mullenders. Zij heeft een woning achtergelaten in Castricum en huurt nu een appartement in een woongebouw met lift. “Hier kan ik nog jaren blijven wonen!”.

48 duurzame sociale huurappartementen

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het afronden van de werkzaamheden aan de woningen en de buitenruimte. Sinds deze week worden de woningen verhuurd.
De 48 driekamerwoningen, verdeeld over twee gebouwen van vier lagen, zijn Nul-op-de-meter (NOM). Dat is niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, maar is ook gunstig voor de energierekening van de huurders. Jeannette Fornerod: “Collega’s hebben de afgelopen dagen veel huurders blij gemaakt met de sleutels van hun nieuwe woning. Ik ben verheugd dat ik de sleutels mag overhandigen aan mevrouw Heuberger-Mullenders. Het was mooi om de voortgang van de bouw op deze locatie te volgen, maar niets is mooier dan uiteindelijk de sleutels uit te mogen reiken. Daar doen we het voor!”

Lees ook: in juli bereikte Kennemer Wonen het hoogste punt van de nieuwbouw in Schoorl.

Woningnood en toewijzing met voorrang

Jeannette Fornerod: “Met de grote hoeveelheid reacties op deze woningen, wordt des te meer benadrukt dat de woningnood hoog is en er grote behoefte is aan meer betaalbare huurwoningen. Daar blijven wij ons voor inzetten.” Deze woningen zijn met voorrang toegewezen aan huurders uit de plaats Castricum, die een woning achterlaten die niet (meer) goed paste bij hun woonsituatie. Denk daarbij aan senioren met een appartement zonder lift, of mensen uit een eengezinswoning zonder thuiswonende kinderen. “Door op deze manier de nieuwe woningen toe te wijzen, komen er op hun beurt weer woningen vrij die voor andere woningzoekenden beschikbaar zijn,” vervolgt Fornerod.

Unieke ligging en ontwerp

Wat deze woningen uniek maakt, is de ligging en het ontwerp van de woningen. Het duinlandschap is uitgebreid door op verschillende plaatsen duinzand toe te voegen en door schelpenverharding bij de parkeerplaatsen. Ook is gedacht aan de natuur en zijn inbouwkasten voor broedende vogels en vleermuizen, duinbeplanting en natuurvriendelijke verlichting aanwezig. De woningen zijn gebouwd naar een ontwerp dat past binnen de chaletstijl die van oudsher binnen het landgoed Duin & Bosch werd gebruikt.

“Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe woning en kijk ernaar uit om deze te gaan inrichten. Stel je eens voor hoe het hier straks is in het voorjaar met het eerste lentezonnetje? Ik kan er niet op wachten!” sluit mevrouw Heuberger-Mullenders af.

Foto: Jeannette Fornerod (links), manager Klant & Markt, overhandigt de sleutels aan mevrouw Heuberger-Mullenders.

https://www.kennemerwonen.nl/over-ons/publicaties/nieuws/sleutels-van-48-nieuwe-sociale-huurwoningen-op-duin-bosch-in-castricum-uitgereikt/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X