Nieuws

Published on november 24th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Start van verbeteren en verduurzamen Haags hofje aan de Zoutkeetsingel

Dit bijzondere hofje aan de Haagse grachtengordel, aan de rand van de Schilderswijk uit 1902, is toe aan een opknapbeurt. Dat vonden de bewoners ook. Op 16 november ondertekenden Haag Wonen en samenwerkingspartner BAM Wonen een aannemersovereenkomst om 35 karakteristieke woningen te renoveren en te verduurzamen. Zo kunnen de bewoners weer comfortabel en energiezuinig wonen in een toekomstbestendige woning. Er is veel gedaan om bewoners bij de plannen te betrekken en fijn samen te werken. Uniek is dat er direct drie extra woningen worden gerealiseerd door het ombouwen van een bedrijfspand. In januari wordt er gestart met de werkzaamheden. 

Zoutkeetsingel in de steigers: vernieuwen en verduurzamen en ombouwen 

De fundering wordt hersteld en de woningen worden voorbereid op de komst van het warmtenet. De badkamers, keukens en toiletten worden vervangen waar nodig. Om de woningen energiezuinig te maken, worden zonnepanelen geplaatst, kozijnen vervangen met HR++ glas, isolatie en ventilatie verbeterd en worden de dakkapellen vervangen. In de tuinen komt nieuwe bestrating, goede afwatering en een nieuwe tuinafscheiding. Naast het onderhoud en de verduurzaming, realiseren we hier ook drie extra woningen. Stephan Grootswagers, projectmanager bij Haag: ”We zagen hier een mooie kans om twee bedrijfspanden om te bouwen tot drie woningen. We zijn trots dat we zo extra woningen kunnen bieden in de stad, juist in deze tijd van woningnood is elke woning welkom. Zo blijven we bouwen aan onze mooie stad Den Haag.” 

Lees ook: vorige maand begon Haag Wonen met het plaatsen van 312 zonnepanelen.

Samen met de bewoners  

Haag Wonen ging in gesprek met de bewoners om te horen waar behoefte aan is. De bewoners zijn enthousiast over deze locatie en het goede contact met de buren. Bewoners erkennen dat de woningen flink verouderd zijn en een opknapbeurt nodig hebben. “Het is inmiddels alsof we een deel van het gezellige hofje zijn geworden,” vertelt Vera Korterink, Beheerconsulent bij Haag Wonen. “We zijn niet alleen bezig met het opknappen van huizen, maar ook met het versterken van de band in dit hofje. Met dit project dragen we bij aan een hechtere buurt. De gezamenlijke aanpak richting bewoners speelt hier een grote rol in. We krijgen positieve reacties op de plannen. Om de overlast voor bewoners te beperken, verblijven de bewoners tijdens de werkzaamheden in een volledig ingerichte logeerwoning.” 

Energiezuinig voor een betere toekomst 

De woningen worden verbeterd en gereed gemaakt voor de energietransitie. De 38 woningen worden toekomstbestendig waar het prettig, comfortabel en energiezuinig wonen is. Haag Wonen werkt samen met BAM Wonen. Rob van der Kroef, projectmanager bij BAM Wonen: “Vorige zomer zijn we bij bewoners thuis geweest om uitgebreid onderzoek te doen. Dit hebben we zo efficiënt mogelijk aangepakt om bewoners niet tot last te zijn. We hebben hierbij gekozen voor een korte en intensieve onderzoeksperiode van twee weken, zodat bewoners slechts één ochtend of middag thuis hoefden te zijn. Dit werd erg gewaardeerd door de bewoners.” In januari wordt er gestart met de werkzaamheden en naar verwachting worden de werkzaamheden in 2025 afgerond. 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X