Nieuws Den Haag Zuidwest ‘Uit zijn Dak’ start plaatsen van 312 zonnepanelen

Published on oktober 19th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Haag Wonen en gemeente Den Haag slaan handen ineen voor het plaatsen van 312 zonnepanelen in Den Haag Zuidwest

Op vrijdagmiddag 13 oktober ging Den Haag Zuidwest ‘Uit zijn Dak’ met de start van het plaatsen van 312 zonnepanelen op de Haagse daken. Wethouder Arjen Kapteijns van gemeente Den Haag, bestuurdersvoorzitter Haag Wonen, Mohamed Baba en Michel Ouwens, directeur Bestaande Bouw bij ERA Contour plaatsten symbolisch het eerste zonnepaneel op het dak van de Coevordenstraat. Den Haag heeft 17 vierkante kilometer dak. Die ruimte kan goed worden gebruikt om energie op te wekken en CO2-uitstoot te verminderen.

Samenwerking om bewoners te helpen met de energierekening

Om bewoners te helpen met de stijgende energierekening werken de Haagse woningcorporaties samen met de gemeente Den Haag. Wethouder Arjen Kapteijns, verantwoordelijk voor Energietransitie, Mobiliteit en Grondstoffen in Den Haag, benadrukt het belang van dit initiatief: “De start van dit project markeert een belangrijk moment. Alleen samen kunnen we de energietransitie versnellen. Daarom helpt de gemeente Den Haag actief met verschillende duurzaamheidsinitiatieven en beginnen wij met het verlichten van lasten voor huishoudens met een kleine beurs. Zodat duurzaamheid voor iedereen binnen handbereik komt. Samen met woningcorporaties zoals Haag Wonen zetten we concrete stappen om deze doelen te verwezenlijken. Dit eerste project met zonnepanelen zal niet alleen de CO2-uitstoot verminderen, maar ook de energiekosten voor bewoners verlagen.”

Haag Wonen zet in op duurzame, energiezuinige en toekomstbestendige woningen

De corporatie is volop bezig om woningen te verduurzamen en energiezuiniger te maken. Dat doet Haag Wonen onder andere door woningen te isoleren en bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen. Ook de 78 woningen aan de Coevordenstraat worden verbeterd en energiezuiniger gemaakt. Bovenop deze verduurzaming ontvangen de bewoners, door de samenwerking, per woning 4 zonnepanelen. Hiermee worden de woningen extra energiezuinig en besparen bewoners op hun energierekening. Nu het eerste zonnepaneel is gelegd volgt snel de rest. In december liggen de panelen op het eerste woongebouw en nog voor het voorjaar zijn ook het tweede en derde woongebouw voorzien van zonnepanelen. Hiermee krijgen de bewoners een toekomstbestendig, comfortabel én energiezuinig huis.

Bestuurder Mohamed Baba (Haag Wonen) zegt: “Wij zetten ons dagelijks in voor prettig wonen in onze mooie stad. Een stad waar iedereen mee moet kunnen doen. De zorgen van onze bewoners om de stijgende energieprijzen voelen wij ook. Daarom zijn we meteen overgaan tot actie. Zowel door onze woningen versneld energiezuinig te maken als door onze bewoners te helpen met voorlichting hoe energie te besparen. Daarbij zochten we de samenwerking met de gemeente Den Haag. Zo konden we snel starten met energiecoaches en het aanbieden van energiebesparende materialen waar nodig. Natuurlijk wilden we meer doen. Daarom hebben we ons hard gemaakt voor deze samenwerking om samen concreet bij te dragen aan het verlagen van de energierekening. Ik vind het heel bijzonder dat we met de aanleg van zonnepanelen iets extra’s doen voor onze bewoners. We gaan zeker door met deze samenwerking en om nog meer bewoners te helpen.”

Michel Ouwens, directeur Bestaande Bouw bij ERA Contour: “Denken in duurzame oplossingen is een onlosmakelijk onderdeel van de werkwijze bij ERA Contour. Voor ons erg belangrijk, omdat dit bijdraagt aan een gezonde wereld; één van onze koersbepalers. Het maakt ook ons trots dat we bij de realisatie van deze verduurzamingsopgave letterlijk extra waarde kunnen toevoegen, in de vorm van expertise en handjes, vanuit een initiatief tussen gemeente Den Haag en Haag Wonen. Het komt de betaalbaarheid ten goede boven op de CO2-reductie. Daarmee dragen wij met zijn allen bij aan gelukkige bewoners, goed wonen, sterkte buurten en een gezonde wereld. Daar doen we het voor!”

Lees ook: Corporatie Haag Wonen zet versnelling verduurzaming in door langdurige samenwerking bouwpartners.

Campagne Uit je Dak

Van 3 t/m 22 oktober vraagt de gemeente Den Haag met de campagne Uit je Dak extra aandacht voor de waarde van onze daken. Er kan namelijk veel op het dak. Bijvoorbeeld energie opwekken, extra ruimte creëren of een pand vergroenen en verkoelen. Op bekende Haagse daken beleef je daarom van 3 t/m 22 oktober bijzondere dingen. Meer informatie: Haal meer uit je dak!


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X