Nieuws Accolade heeft wijkvernieuwingsplannen in Joure

Published on december 7th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

De Scharcamp en De Finne

Accolade heeft wijkvernieuwingsplannen voor 40 woningen in de wijk Westermeer in Joure. De woningen zijn gesloopt. Op deze plek bouwen ze 46 huurwoningen terug.

Aan De Scharcamp 1-71 en De Finne 11 -17 voldoen de huidige woningen niet meer aan de eisen van deze tijd. We kiezen daarom voor sloop en nieuwbouw.

Hoe zien de nieuwe woningen eruit?

Het zijn kleine gezinswoningen in een rij. De huizen hebben een verdieping. Ze zijn dus ruimer en hebben meer woonkwaliteit. Ze zijn geschikt voor één of twee personen of een klein gezin met kind. Het zijn goed geïsoleerde huizen zonder aardgas. Op het dak liggen 8 zonnepanelen. Hiermee hopen we de energierekening te beperken. De huurprijs blijft sociale huur. De voorkant van de woning is gericht naar de straat. Ook bouwen we zes extra woningen.

Lees ook: In maart bouwden Accolade en Fijn Wonen 24 energiezuinige huurwoningen in Heerenveen.

Indeling van de woningen

Op de begane grond is een hal, woonkamer, keuken en een toilet. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers met een badkamer en een tweede toilet. De eerste verdieping heeft een schuine kap. Achter het huis is een tuin met een losse berging.

Wat gaan we de komende tijd doen?

De eerste boorpalen zitten inmiddels in de grond. Hiermee is de start voor de fundering van de begane grondvloer gemaakt. De fundatiebalken worden in december geplaatst. In januari starten vervolgens de werkzaamheden voor het plaatsen van de betoncasco’s. Dit is de dragende constructie van de woning. De oplevering van de woningen staat gepland voor de zomer van 2024.

https://www.accolade.nl/finne.html


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X