Nieuws Corporatie Accolade en Fijn Wonen energiezuinige huurwoningen

Published on maart 7th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Accolade en Fijn Wonen bouwen 24 energiezuinige huurwoningen in Heerenveen

Aan de Azaleastraat en de Geraniumstraat in Heerenveen laten wij 24 energiezuinige, sociale huurwoningen bouwen. De woningen die er nu staan worden gesloopt. Fijn Wonen gaat de woningen bouwen. De handtekeningen voor de samenwerking zijn dinsdag 28 februari door beide partijen gezet als symbolische start van dit project.

Nieuwbouw passend in de wijk

Er komen woningen voor één- en twee persoonshuishoudens voor terug. De woningen zijn verdeeld over vijf woonblokken. De uitstraling van de woningen past bij de rest van de wijk. De huizen hebben straks twee bouwlagen waarbij de eerste verdieping zich onder een schuine kap bevindt. Op de verdieping komen twee slaapkamers en een doucheruimte met tweede toilet. Ook is er een vlizotrap naar de zolder. In de achtertuin komt een buitenberging met ruimte voor de buitenunit van de warmtepomp. Ook hebben de woningen een kleine voortuin. De huur blijft onder de huurtoeslaggrens.

Energiezuinig

Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van Accolade over dit project; ‘Deze woningen zijn een passende en mooie toevoeging in de Bloemenbuurt in Heerenveen-Noord. We gaan comfortabele en zeer energiezuinige woningen neerzetten. Ze worden voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en zijn daarmee volledig elektrisch. De nieuwbouw is helemaal van deze tijd. Zo bieden we steeds meer mensen een betaalbaar, fijn en duurzaam huis’.

Fijn Wonen is het woonproduct van Van Wijnen. Directeur Menso Oosting van Fijn Wonen over de bouw. ‘De woningen komen als losse elementen uit de woningfabriek van Van Wijnen in Heerenveen. Dit zijn dan vloeren, wanden en gevels. Op de bouwplaats wordt dit alles in elkaar gezet. Dit gaat heel vlot’. De verwachting is dat de bouw klaar is in de zomer van 2024.

Bewoners kunnen terugkeren

Alle oud-bewoners verhuisden naar een andere huurwoning. Oud-bewoners die dat willen mogen met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw. Ook konden ze meedenken over de plannen. Afgelopen jaar organiseerden wij samen met Fijn Wonen een informatiebijeenkomst voor omwonenden en oud-bewoners. Tijdens deze bijeenkomst werden de voorlopige plannen en het ontwerp van de woningen besproken.

Planning

Wij zijn samen met Fijn Wonen druk bezig met het voorbereiden van de sloopwerkzaamheden. Half april worden de woningen gesloopt. Na de zomer wordt gestart met de bouw. Meer informatie leest u op www.accolade.nl/bloemenbuurt

https://www.accolade.nl/nl/Home/Over-ons/Nieuws/Fijn-Wonen-bouwt-24-energiezuinige-huurwoningen-aan-de-Azaleastraat-en-Geraniumstraat-in-Heerenveen.html

Tags: , , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X