Artikelen Ambitieus actieplan voor Haagse entree

Published on juni 19th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Ambitieus actieplan voor Haagse entree

Woningcorporatie Staedion, aannemer Stebru en NU Projectontwikkeling/VanWonen hebben aan de gemeente Den Haag het nieuwe actieplan ‘Viersprong Moerwijk’ voorgelegd. Daarin doen zij ambitieuze voorstellen voor een ingrijpende aanpak van Moerwijk, Spoorwijk, Laakkwartier en Laakhavens.

Stadsentree

Volgens de initiatiefnemers zijn er in dit gebied veel onbenutte kansen die verzilverd kunnen worden en kan het gebied een grote kwaliteitssprong maken. Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Wij namen al een tijd geleden het initiatief om met veel verschillende partijen na te denken over de mogelijkheden in dit gebied. Het huidige Knooppunt Moerwijk is een kansrijk gebied om met versterking van kwaliteit en voorzieningen er iets moois van te maken, zoals het bouwen van een groot aantal betaalbare en verschillende woningen. Hiermee kan het gebied een prachtige stadsentree van Den Haag Zuidwest worden.”

Michel Zaadhof, algemeen directeur NU Projectontwikkeling: “Het gebied biedt kansen voor meer lokale werkgelegenheid en meer voorzieningen, zoals voor zorg, onderwijs en cultuur. Maar ook voor uitbreiding van groen en water. En natuurlijk om het verkeersknooppunt Moerwijk te ontvlechten met beter openbaar vervoer, zodat de uitstekende ligging bij station Moerwijk optimaal wordt benut.”

Bewoners betrekken

Robert Steenbrugge, directeur Stebru: “Als het aan ons ligt worden de stadsdelen straks ruimtelijk en maatschappelijk met elkaar verbonden met behoud van het goede dat er al is. Nu is het verkeersknooppunt nog een barrière tussen vier stadsdelen. Naast woningen, bedrijven, scholen en andere voorzieningen behoort een nieuw stadspark ook tot de kansen. Uiteraard betrekken we de bewoners bij de uitwerking van het actieplan.”

Lees ook: https://corporatiebouw.nl/regionale-woondeals-verdubbelen-sociale-huurwoningen-concreter/

Positieve reacties

Wethouder Balster van Volkshuisvesting Den Haag Zuidwest verwelkomt het actieplan: “De stad maken we samen met bewoners, gemeente en partijen als Staedion, Stebru en NU Projectontwikkeling. Doordachte visies voor de toekomst, zoals dit actieplan voor Moerwijk, zijn dan ook zeer welkom. Hiermee wordt een zaadje geplant dat verder moet ontkiemen en de volle inzet vraagt van alle betrokkenen. Ik ben ervan overtuigd dat we hier later samen de vruchten van kunnen plukken, de mensen in Moerwijk voorop.”

De Haagse wethouder Van Asten (stedelijke ontwikkeling): “We zien ook als gemeente veel potentie in Knooppunt Moerwijk. Als onderdeel van de ‘Oude Lijn’ is het een belangrijke schakel voor de omliggende buurten en voor onze stad. Het is mooi om te zien dat zo veel partijen aan de slag zijn gegaan met plannen maken voor dit stukje Den Haag. We gaan dan ook met veel interesse naar dit plan kijken.”

Bron: https://www.staedion.nl/over-staedion/persberichten/actieplan-knoop-moerwijk-veel-kansen-voor-bewoners

https://www.staedion.nl/over-staedion/persberichten/actieplan-knoop-moerwijk-veel-kansen-voor-bewoners


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X