Nieuws Bouwbedrijf Nijhuis Bouw start modernisering vierhonderd woningen

Published on maart 29th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Oost Flevoland Woondiensten moderniseert 400 woningen

Bouwbedrijf Nijhuis Bouw in Rijssen start deze zomer met de modernisering van ruim vierhonderd woningen van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in Dronten. In de aanbesteding van de woningcorporatie werd hun voorstel als beste beoordeeld. Deze maand ondertekenden beide partijen de samenwerkingsovereenkomst.

‘We kiezen voor Nijhuis Bouw vanwege de combinatie van duurzame bouwoplossingen, goede bewonersbegeleiding én een nette prijs”, vertelt Noek Pouw, directeur-bestuurder van OFW. Hij kijkt uit naar de samenwerking.

Dat geldt ook voor Robbert Wittmaekers, algemeen directeur van Nijhuis Bouw. Hij zegt: ‘Dankzij de focus op duurzaamheid en bewonerstevredenheid in dit project, werken we aan onze gemeenschappelijke ambitie van het verbeteren van de levenskwaliteit in onze omgeving.’

Efficiënt

“We hebben de uitvoering van een project met deze omvang nog niet eerder aan één bouwbedrijf gegund”, vertelt Renée Haze, manager Vastgoed bij OFW. Het grote voordeel om hier nu wél voor te kiezen, is de combinatie van een efficiënte samenwerking met een vast team, kostenvoordeel én de mogelijkheid om tijdens de uitvoering van het project voortdurend samen te leren en te optimaliseren.

Lees ook: in januari startte OFW een samenwerking met Daiwa House voor de realisatie van flexwoningen.

Vijfjarig traject

Het moderniseringsproject betreft woningen die tussen 1970 en 1980 zijn gebouwd. De werkzaamheden starten komend najaar bij zo’n honderd woningen in Spelwijk in Swifterbant. Aansluitend worden ruim tweehonderdvijftig woningen in de omgeving van De Morinel en wijk De Fazant in Dronten onder handen genomen. In Biddinghuizen betreft het ongeveer vijftig woningen in de omgeving van Het Erf.

Innovatief

“Vanuit onze visie op duurzaamheid, hebben we aandacht voor klimaatadaptieve, circulaire en natuurinclusieve bouw”, vertelt Kars Orsel, projectcoördinator bij OFW. De technische oplossingen die Nijhuis Bouw toepast, sluiten daar helemaal op aan. Zo kiest Nijhuis Bouw niet voor de standaard gevelsteen van tien centimeter breed, maar voor een gevelsteen van slechts zeven centimeter breed én gebruiken ze gerecycled materiaal als spouwmuurisolatie. Beide oplossingen zorgen voor minimaal gebruik van nieuwe materialen. Daarnaast worden energiezuinige, duurzame en onderhoudsarme ‘ClimateProof’ kozijnen van Nijhuis Toelevering geplaatst, met daarin minimaal één hergebruikt glasblad.

https://www.ofw.nl/nieuws/nieuwsbericht/oost-flevoland-woondiensten-moderniseert-met-nijhuis-bouw-ruim-vierhonderd-woningen


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X