Nieuws Cazas Wonen start met de renovatie van 32 woningen

Published on mei 9th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Renovatie schakelflats in IJsselstein gestart

Met een feestelijke bijeenkomst startte Cazas Wonen startte met een feestelijke bijeenkomst onlangs de renovatie van 32 woningen in Triton, een van de schakelflats in de wijk IJsselveld-West. Dit is begin van de aanpak van in totaal 352 woningen in IJsselstein.

De schakelflats staan in een wijk voor mensen in verschillende levensfasen. Daar horen comfortabele en duurzame woningen bij. Daarom investeert Cazas Wonen er de komende jaren in de modernisering, verbetering en verduurzaming. Dat betekent voor de bewoners meer comfort en een belangrijke bijdrage aan hun woongeluk.

Na Triton volgen in deze eerste fase Jupiter, Neptunus en Mercurius, in totaal 128 woningen. Het werk wordt uitgevoerd door Salverda Bouw. De algemene ruimten worden aangepakt, er komt een nieuwe grotere lift – die ook tot en met de zesde verdieping gaat – en de entrees worden vernieuwd.

Fijner huis

In de appartementen worden onder meer de keuken, de badkamer en het toilet vernieuwd. Alle woningen krijgen nieuwe installaties om het wooncomfort verder te verbeteren. Straks hebben de woningen gemiddeld label B.

Al het werk betekent dat de bewoners maar liefst 16 tot 20 weken ergens anders naar toe moeten. Er is dan geen gas, elektra en water en de liften zijn buiten gebruik. Saar Spanjaard van Cazas Wonen: “Zo’n renovatie brengt ook nog eens enorm veel lawaai met zich mee, dan wil je niet thuis zijn. We beseffen heel goed dat dat veel vraagt van bewoners. We hebben met allemaal apart gesproken en met hen gezocht naar de beste oplossing.”

Voor de meeste bewoners betekent dat dat zij tijdelijke naar een logeerwoning verhuizen in de buurt. Wethouder Edwin Tas is blij dat de renovatie nu voortvarend wordt aangepakt: “Wij zijn blij dat deze geliefde en voor de wijk kenmerkende woningen blijven bestaan, straks kunnen ze weer jaren mee.”

Lees ook: vorig jaar realiseerde Cazas Wonen 120 appartementen in Woerden.

Ingrijpend

De meeste bewoners hebben vlakbij de eigen woning een gestoffeerde en volledig ingerichte logeerwoningen gekregen. Voor een aantal zijn, in goed overleg, andere oplossingen gekozen. Als de renovatie van de eerste flats klaar is gaat Cazas Wonen in twee fases aan de slag met de acht overige Schakelflats.

https://www.cazaswonen.nl/over-ons/actueel/laatste-nieuws/renovatie-schakelflats-gestart


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X