Nieuws Corporatie Cazas Wonen 120 appartementen

Published on maart 3rd, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Cazas Wonen realiseert 120 appartementen in Woerden

De ontwikkeling van Snellerpoort in Woerden, een moderne en duurzame stadswijk, krijgt steeds meer vorm. Op 23 februari 2023 heeft Cazas Wonen aan Heijmans Woningbouw B.V. opdracht gegeven voor de bouw van 120 woningen. In plan De Berk komen 100 sociale huurappartementen en 20 appartementen in de middenhuur. Voor de inwoners van Woerden zijn dat weer 120 woonkansen. Bewoners van een relatief grote woning kunnen doorstromen naar een sociaal huurappartement dat mogelijk beter bij hen past.

Appartementencomplex De Berk wordt naast Het Baken en vlakbij een compleet winkelcentrum en goed openbaar vervoer gerealiseerd en ligt ook nog eens dicht bij het station en centrum van Woerden. Kenmerkend in het ontwerp zijn de verschillende ontmoetingsmogelijkheden en de gezamenlijke binnentuin. Daarnaast staan gebruiksgemak en wooncomfort ten behoeve van een gezonde leefomgeving voorop voor wooncomplex De Berk. Saar Spanjaard, directeur bestuurder van Cazas Wonen is blij met deze uitbreiding van het aanbod: “Het worden aantrekkelijke en duurzame
woningen voor bewoners die gelijkvloers en kleiner willen gaan wonen op een plek waar meer verbinding en leefbaarheid voor bewoners én buurt voorop staat. Dat brengt de doorstroming in Woerden weer een beetje op gang. Omdat die bewoners vaak woningen achterlaten voor gezinnen die meer woonruimte nodig hebben.”

Bouw start snel

Op basis van het, beeldkwaliteits -en stedenbouwkundigplan heeft Heijmans Woningbouw B.V. uit Amersfoort samen met Klunder Architecten uit Rotterdam dit mooie plan voor Cazas Wonen verder uitgewerkt. Daarbij staan collectiviteit, toekomstbestendigheid en functionaliteit centraal in het ontwerp. Nu de overeenkomst ook daadwerkelijk getekend is, is het de inzet nog dit jaar te beginnen met de bouw. De woningen worden eind 2025 opgeleverd.

Snellerpoort

In deze nieuwe en robuuste stadswijk is het straks heerlijk wonen. Snellerpoort wordt een levendige buurt, met aantrekkelijke stadsstraten en een centraal gelegen park dat grenst aan het winkelcentrum. Langs het water komt een promenade waar je kunt wandelen en bij het winkelcentrum is er ruimte voor ontmoeting op het fraaie plein. In de wijk zijn er ook mogelijkheden voor gemeenschappelijke tuinen. Genoeg aangename plekken dus om samen met buurtbewoners buiten te zitten, te spelen, te bewegen en te ontspannen.

https://www.cazaswonen.nl/over-cazas-wonen/actueel/laatste-nieuws/bouwplan-de-berk-cazas-wonen-realiseert-120-appartementen-in-woerden/

Tags: , , ,


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X