Nieuws Corporatie De Woonplaats rondt verduurzaming af

Published on mei 15th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie De Woonplaats rondt verduurzaming Helderkampstraat Winterswijk af

De duplexwoningen aan de Helderkampstraat in Winterswijk zijn weer klaar voor de toekomst. De 36 huurwoningen van De Woonplaats zijn energiezuiniger gemaakt. Samen met renovatie- en onderhoudsbedrijf elk® zijn alle woningen verduurzaamd én er zijn 25 circulaire badkamers geplaatst!

In november 2022 startten de werkzaamheden. De bewoners konden in hun woning blijven wonen tijdens de werkzaamheden. Voor de huurders was het daardoor een intensieve periode, maar ze hebben er een mooi resultaat voor teruggekregen. Dat bleek ook wel uit de lovende woorden na afronding, zoals “de woning is lekker warm geworden”, “de keukens zijn mooi geworden” en “de badkamer is erg mooi en makkelijk te onderhouden”.


Er is dakisolatie, HR++ isolatie glas, een nieuwe voordeur en een mechanische ventilatie aangebracht. Ook is aangetroffen asbest gesaneerd. Bijna alle woningen hebben na de werkzaamheden energielabel B.

Circulaire badkamers van petflessen

Een bijzonder én duurzaam onderdeel van de werkzaamheden was de plaatsing van de circulaire badkamers. De wanden en vloer zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Geen tegels meer, maar waterproof wand- en vloerpanelen die gemaakt zijn van 99% Pet materiaal! Daarvan is 75% gerecycled. Voor één badkamer recyclen we ongeveer 6.900 petflessen. De vloer en de wanden zijn volledig losmaakbaar en herbruikbaar. Goed voor het milieu!

https://www.dewoonplaats.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X