Nieuws Corporatie Stedelink verduurzaamt woningen in Delft

Published on juni 6th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Stedelink verduurzaamt en verbetert 132 woningen aan de Lodewijk van Deysselhof in Delft

De 132 drie- en vierkamerappartementen in het woongebouw aan de Lodewijk van Deysselhof in Delft zijn opgeknapt. We hebben uitgebreide onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en de woningen verduurzaamd. Hiermee voldoen de woningen weer aan de woonwensen en eisen van deze tijd. Op woensdag 31 mei vierden we het eindresultaat met bewoners, omwonenden en betrokken partijen.

Uitgevoerde werkzaamheden

In juni 2022 startte aannemer BAM Wonen met de werkzaamheden in de woningen. Nu bijna een jaar later zijn de woningen kwalitatief verbeterd, geïsoleerd en verduurzaamd. Van een gemiddeld label G hebben zij nu een A of A+-label. Ook zijn de woningen op een nieuw aan te leggen warmtenet voorbereid. Daarnaast heeft het woongebouw een nieuwe frisse uitstraling gekregen dankzij de nieuwe hekwerken en zijn de algemene ruimtes opgeknapt.

Wout van der Waal, Commercieel Directeur Zuidwest, BAM Wonen: “Wij zijn erg trots op het eindresultaat van deze fijne samenwerking met Stedelink en de bewoners.”

Voorzieningen voor bewoners

Voor de start van de werkzaamheden konden de bewoners een kijkje nemen in de modelwoning. Hierdoor kregen zij een goed beeld van de werkzaamheden en verbeteringen. De bewoners verbleven tijdens de werkzaamheden in een logeerwoning. Voor hulp en ondersteuning konden bewoners terecht bij de bewonersbegeleiders. Zij waren iedere werkdag in de wijk om een luisterend oor te bieden en vragen te beantwoorden.

Zakaria El-Khetabi, bestuurder van Stedelink: “Voor de bewoners was het een spannende tijd. Je thuis tijdelijk verlaten en verblijven in een logeerwoning is niet prettig. Dat beseffen wij heel goed. Ruim 80% van de bewoners geeft nu aan tevreden te zijn met het uiteindelijke resultaat. Daar zijn wij heel blij mee.”

Samen met bewoners

Vanaf het begin is een klankbordgroep van bewoners uit het woongebouw aangehaakt. Zij dachten mee over de werkzaamheden en het sociaal plan. Tijdens de uitvoering was de klankbordgroep een waardevolle en kritische gesprekspartner over onder andere de bouwroute, mogelijke overlast en hulp aan bewoners.

https://www.stedelink.nl/News/2791/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X