Nieuws Corporatie Woonforte start met renovatie van 166 appartementen

Published on mei 8th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Flat Lange Diamant: schitterend en duurzaam!

Huurders van de flat de Lange Diamant in Alphen aan de Rijn konden onlangs de plannen bekijken voor de nieuwe uitstraling van hun flat. Corporatie Woonforte start volgend jaar met een grote renovatie van 166 appartementen. Daarnaast krijgt de flat een enorme facelift.

Tijdens een informatiebijeenkomst in de flat bekeken de huurders de artist impressies van de facelift. Een team van medewerkers van de corporatie en van projectbureau Twinstone beantwoordde samen met leden van de klankbordgroep de vragen van huurders. De reacties waren positief. De komende maanden gaat de corporatie over de plannen en de voortgang verder in gesprek met de huurders maar ook met de omwonenden.

Moderne uitstraling

A3 Architecten uit Rotterdam heeft een frisse en moderne uitstraling voor de nieuwe gevels en de entrees ontworpen. Door het verhogen van beide entrees ontstaan twee ruime en overzichtelijke entreehallen. Voor meer veiligheid in en rondom het gebouw komt er nieuwe en betere verlichting.

Woningcorporaties hebben te maken met een norm voor de isolatie van woningen waarmee de benodigde energie voor verwarming afneemt: de zogenoemde Standaard. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot. Ook gaan huurders hierdoor besparen op energiekosten. Woonforte gaat onder andere de Lange Diamant verduurzamen tot aan de Standaard.

Lees ook: vorig jaar plaatste Woonforte 91 woningen in Alphen aan den Rijn.

Goede isolatie

De corporatie gaat 166 huurwoningen aan de Diamantstraat verduurzamen door de gevels, het dak en het plafond van de bergingen te isoleren, de beglazing te vervangen door HR++ glas en alle draaiende delen zoals voordeur en ramen te vernieuwen. Daarnaast komen in elke woning betere radiatoren en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). Met deze combinatie van maatregelen maakt de corporatie de woningen toekomstbestendig, energiezuinig, veilig en comfortabel. De woningen worden voorbereid op een aardgasvrije toekomst, maar blijven nog aangesloten op het gas.

Proefwoning

Op dit moment loopt het aanbestedingstraject voor de renovatie nog. Als de aannemer bekend is, wordt een proefwoning ingericht. Naar verwachting start de renovatie in het voorjaar van 2025.

https://www.woonforte.nl/over-ons/onze-organisatie/nieuws/schitterend-en-duurzaam-dat-moet-de-flat-lange-diamant-worden


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X