Nieuws woonproject De Zaagmolen van corporatie Woonforte

Published on mei 23rd, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte plaatst eerste woningen van De Zaagmolen

Op maandag 15 mei rolden de eerste vrachtwagens met woningen voor het woonproject De Zaagmolen van corporatie Woonforte in Alphen aan den Rijn binnen. In totaal zijn er 12 dagen lang transporten om de 91 sociale huurwoningen op hun plek te krijgen. De woningen worden naast en op elkaar gezet, als een appartementencomplex. Daarna afgewerkt en aangesloten op het riool, water en elektriciteit. Woningzoekenden die nu de minste kans maken, krijgen voorrang bij de toewijzing van deze woningen. Denk aan jongeren tot 28 jaar, herstarters, statushouders en doorstromers uit een zorginstelling. 

Veel belangstelling

Er was veel belangstelling voor de studio’s, twee- en driekamerwoningen. In totaal hebben er 2.434 woningzoekenden gereageerd op de woningen. De loting is ondertussen uitgevoerd. De gesprekken met de ingelote huurders zijn in volle gang.  

Korte bouwtijd van de woningen

De woningen worden in de fabriek van Daiwa House/Jan Snel in elkaar gezet en kant en klaar op de bouwplaats geleverd, gemonteerd en aangesloten op het elektriciteitsnet. Hierdoor is de bouwtijd op de locatie van De Zaagmolen beperkt. Volgende week dinsdag staat het eerste gebouw er al helemaal en start de afbouw.  Na de zomervakantie zijn de woningen klaar en kunnen de huurders verhuizen naar hun nieuwe stek.

https://www.woonforte.nl/over-ons/onze-organisatie/nieuws/eerste-woningen-van-de-zaagmolen/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X