Nieuws Corporaties tekenen overeenkomst voor ‘De Coninxpoort’

Published on juli 24th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Centrada en Trebbe tekenen overeenkomst voor bouw woontoren ‘De Coninxpoort’

De corporaties Centrada en bouwbedrijf Trebbe tekenen een overeenkomst voor de bouw van het zevende en laatste gebouw, woontoren ‘De Coninxpoort’, in woongebied ‘Hooghe Bomen’ in Lelystad. Het gebouw, ‘De Coninxpoort’ genaamd, bestaat uit 96 appartementen met gevarieerd aanbod. Het streven is om de woningen eind 2024 aan de nieuwe bewoners op te leveren.

Martine Visser, directeur-bestuurder Centrada: “Woongebouw ’De Coninxpoort’ is het sluitstuk in de ontwikkeling van ‘Hooghe Bomen’. Met deze nieuwe woningen dragen we bij aan een mooier Lelystad en een betere beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen voor woningzoekenden. Hiermee voegen we een landmark toe aan de stad.”

Marinus den Harder, directeur Trebbe: “Ik ben trots dat we samen met Centrada mogen bouwen aan het woongeluk van 96 huishoudens. Blij dat we met de ondertekening een nieuwe stap hebben gezet en ik kijk uit naar een voorspoedige bouwtijd.”

14 bouwlagen met gevarieerd aanbod

Het gebouw ‘De Coninxpoort’ is ontworpen door Inbo architecten en krijgt 14 bouwlagen. Hiermee wordt het één van de hoogste woongebouwen in de stad. Er is gekozen voor een prefab casco en prefab gevel. Zo wordt het hoofd geboden aan de tekorten aan goede vakmensen en kan er sneller en steigerloos gebouwd worden. Dit betekent ook minder lang overlast voor de omgeving.

Uitgangspunt bij de realisatie was een gevarieerd woningaanbod met sociale huurappartementen in diverse groottes en met diverse huurprijzen. In ‘De Coninxpoort’ komen studio’s en appartementen met één, twee of drie slaapkamers. Informatie over de doelgroepen en huurprijzen volgt op een later moment. Kijk voor actuele informatie op www.hooghebomen.nl/deconinxpoort.

Woongebied ‘Hooghe Bomen’

Centrada realiseert op het terrein tussen de Grietenij en het politiebureau in stadscentrum Zuid het woongebied ‘Hooghe Bomen’. In totaal worden hier 303 woningen gebouwd, verdeeld over zeven woongebouwen. In december 2022 verwelkomde Centrada de bewoners in het eerste gebouw, genaamd  ‘Schonenburg’. Op dit moment zijn er vijf gebouwen in aanbouw, waarvan er twee naar verwachting nog dit jaar worden opgeleverd. De overige drie volgen in 2024. De bouw van woontoren ‘De Coninxpoort’ start in oktober. Het gebouw zal als laatste in de reeks, naar verwachting eind 2024, worden opgeleverd.

Belangstellenden

Kijk voor meer informatie over het woongebied ‘Hooghe Bomen’ op www.hooghebomen.nl. Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada nodig.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X