Nieuws in Hoorn 60 nieuwe appartementen in opdracht van Intermaris

Published on januari 16th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Intermaris: 60 appartementen aan de Saffier in Hoorn

Aan de Saffier in Hoorn staan 60 nieuwe appartementen voor sociale huur, in opdracht van Intermaris. Dit zijn 48 tweekamerappartementen en 12 driekamerappartementen. Deze zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens van jong tot oud. Verder zijn de woningen gasloos en energiezuinig en daarmee klaar voor de toekomst.

Blij met oplevering

Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris, is blij met de oplevering. “Weer 60 nieuwe woningen erbij in Hoorn. We staan voor een grote opgave, het terugdringen van de woningnood. En elke woning telt. Daarom ben ik heel blij met deze 60, op deze plek en voor de verschillende doelgroepen. 40 woningen zijn bestemd voor reguliere sociale huur, 20 woningen zijn bestemd voor cliënten van Edsdégé Reigersdaal.”

Lees ook: afgelopen december tekenden Timpaan en Intermaris voor 62 sociale huurappartementen.

Warmte-koudeopslag

Iedere woning heeft een eigen warmtepomp. De warmtepomp regelt de verwarming, koeling en warm water in de woning. Dit gebeurt op een duurzame manier. De warmtepomp gebruikt geen gas, maar werkt op elektriciteit.

Groen binnenplein

In samenwerking met de gemeente Hoorn en architect BBHD heeft het U-vormig gebouw een groen binnenplein gekregen. Dit binnenplein geeft toegang tot de twee hoofdentrees van het woongebouw.

Maxime een van de nieuwe huurders

De eerste huurder die op 11 januari de sleutel kreeg was Maxime Muller (25 jaar). Om 9 uur kreeg ze de sleutel en om 10 uur kwam de nieuwe vloer. Ze is heel blij met de nieuwe, energiezuinige en vooral geluiddichte woning. “Ik zie net een scooter voorbij rijden en ik hoor ‘m niet eens”, klinkt het verbaasd. Ze komt uit een huurwoning in Kersenboogerd en stond op de 60e plek voor een van 19 woningen van dit type.

Esdégé Reigersdaal huurt 20 woningen

De 20 woningen voor Esdégé Reigersdaal bevinden zich op de begane grond en deels op de eerste verdieping. Esdégé-Reigersdaal biedt ondersteuning aan mensen met verschillende zorgvragen. Het gaat om mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In het gebouw is ook een steunpunt met begeleiding.

https://www.intermaris.nl/over-intermaris/nieuws-en-publicaties/nieuws/intermaris-levert-60-appartementen-op-aan-de-saffier-in-hoorn/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X