Nieuws intentieovereenkomst 293 huurwoningen project BoogieWood

Published on december 20th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Haag Wonen tekent intentieovereenkomst voor 293 woningen in grootste, modulaire CLT-gebouw van Nederland

Woningcorporatie Haag Wonen en bouwende projectontwikkelaar VORM ondertekenden op vrijdag 8 december de intentieovereenkomst voor de acquisitie van 293 huurwoningen in project BoogieWood, aan de Binckhorstlaan in Den Haag. Het grootste, modulaire CLT-gebouw van Nederland. Alle woningen in het eerste bouwdeel worden betaalbaar.

Het Haagse woonproject in samenwerking met Local als gedelegeerd ontwikkelaar, naar ontwerp van OZ Architects en De Zwarte Hond, wordt gerealiseerd in de Binckhorst in Den Haag, ingeklemd tussen Binckhorstlaan, Mercuriusweg en Poolsterweg. Kirsten Dubbelman, Directeur vastgoed bij Haag Wonen, ondertekende de intentieovereenkomst namens Haag Wonen.

“Door de enorm hoge bouwkosten, is het spannend om in deze tijd te kiezen voor kwaliteit én betaalbaarheid. Dat is zowel voor VORM als voor Haag Wonen financieel een grote uitdaging. Toch kiezen we er bewust voor om onze nek uit te steken en door te pakken, omdat de duizenden mensen in Den Haag die hard op zoek zijn naar een betaalbare woning niet kunnen wachten. We zijn erg trots dat we samen met VORM deze stap zetten om het woningtekort aan te pakken en een substantieel aantal betaalbare en kwalitatief hoogstaande woningen te bouwen. Zowel in het sociale- als middenhuursegment. Hiermee kunnen we straks 293 huishoudens in Den Haag een betaalbaar en comfortabel thuis bieden. En daar doen we het voor”, vertelt Kirsten Dubbelman, directeur vastgoed Haag Wonen.

Lees ook: in oktober startte in een zonnepanelenproject in opdracht van Haag Wonen.

Betaalbaar mixed-use wonen

BoogieWood wordt een uniek mixed-woongebouw, de woningen worden met het nieuwe innovatieve bouwsysteem van VORM vervaardigd in CLT* en biobased materialen in de afwerking. Met de modulaire houtbouwmethode heeft VORM een beoogde bouwtijd van slechts 18-24 maanden. Daarbij brengt de innovatieve bouwmethode een gewicht- en bouwkostenreductie met zich mee. De gewichtsreductie is eveneens nodig, omdat er gebouwd gaat worden op de bestaande tweelaagse parkeergarage.
“Met BoogieWood doen we iets unieks in onze hofstad. We gaan hier een houten gebouw van bijna 28.000m² bvo realiseren bovenop een bestaande parkeergarage van circa 10.000m2 bvo. Hiermee reduceren we niet alleen de bouwtijd en het materiaalgebruik. We dringen óók de CO2-uitstoot in dusdanige mate terug dat het effectief bijdraagt aan het Paris-proof maken van onze projecten. Naast het bouwen in hout wordt dit ook een mooie groene en betaalbare woonplek”, vertelt Hans Meurs, CEO van VORM.
VORM hoopt halverwege 2024 te kunnen starten met het project BoogieWood.

Foto: Peter Klink (VORM), Hans Meurs (VORM), Kirsten Dubbelman (Haag Wonen), Rick Boelkens (Haag Wonen), Sander vd Wolf (VORM)

www.vorm.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X