Nieuws Beeld: Artist Impressions Meranti

Published on november 22nd, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Betaalbaar wonen met uitzicht op de Pontsteiger

Woonstichting Lieven de Key gaf 15 november samen met zijn partners Hillen & Roosen en de gemeente Amsterdam het startsein voor de bouw van woongebouw Meranti.

Het sluitstuk van Lieven de Key van vier sociale nieuwbouwprojecten in de exclusieve Houthaven. Hiermee zetten we een belangrijke stap om deze wijk ook betaalbaar te houden.

80 betaalbare twee- en driekamerwoningen voor jong tot oud

Het woongebouw telt 80 twee- en driekamerwoningen tussen de 60 en 90 vierkante meter, waaronder vier rolstoelwoningen. Geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, kleine gezinnen en voor jong tot oud. De woningen zijn uiteraard duurzaam; gasloos en aangesloten op stadsverwarming en koeling. Daarnaast heeft het een ondergrondse fietsenstalling en parkeergarage en een groene binnentuin. Woongebouw Meranti is na Afzelia, Lariks en Mahonie het vierde woongebouw dat Hillen & Roosen in opdracht van Lieven de Key realiseert in de Houthaven.

Rolof Venema, directeur Hillen & Roosen, is trots op de samenwerking: “De ontwikkeling van de Houthaven heeft een lange geschiedenis. Dat maakt het extra mooi dat we vandaag starten met de bouw van maar liefst al het vierde project dat wij hier voor Lieven de Key mogen uitvoeren. Wij kijken ernaar uit om met de bouw van dit complex opnieuw ons steentje bij te kunnen dragen aan een Amsterdam waar voor iedereen een plekje is.”

Lees ook: in mei startte Lieven de Key met de bouw van een woontoren in Amsterdam Nieuw-West voor jongeren.

Rode rondingen

Meranti kenmerkt zich met zijn prachtige rode rondingen, geïnspireerd op de bouwstijl van sociale woningen van weleer: de Amsterdamse School. Eelco Siersema, directeur Vastgoed van Lieven de Key: “Faro architecten weet daarmee de juiste snaar te raken. Het U-vormig ontwerp heeft een lichtgekleurde voorgevel waar je als het ware door een poort de semi-openbare binnentuin in loopt waar veel ruimte is voor groen. Links en rechts vind je de woningen en in het verlengde van de tuin kijk je over het IJ richting de Pontsteiger. Een groter contrast in betaalbaarheid is haast niet te vinden in Amsterdam.”

Plek voor iedereen

De Houthaven staat bekend als een exclusieve buurt. Lieven de Key zorgt met 594 sociale huurwoningen verdeeld over vier woongebouwen dat mensen met een smalle beurs ook een plek hebben in de Houthaven. Het sluit daarmee naadloos aan waar Lieven de Key voor staat: een ongedeelde stad waar plek moet zijn voor iedereen ongeacht leeftijd, inkomen en achtergrond.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X