Nieuws

Published on november 29th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Feestelijke start bouw 30 huurappartementen in centrum Zeeland

In het centrum van het dorp Zeeland, gemeente Maashorst, gaat Bouwmij Janssen in opdracht van Mooiland 30 huurappartementen bouwen. Vrijdag 24 november werd een feestelijk, officieel startsein gegeven. Franko van Lankvelt, wethouder gemeente Maashorst, Carly Jansen, bestuurder Mooiland en Bart van Roy, directeur Bouwmij Janssen slaan de eerste paal in de grond van de nieuwbouw. Mooiland verwacht dat de bewoners rond september/oktober de sleutels van hun nieuwe appartement ontvangen.

Duurzaam en energiezuinig

Twintig appartementen zijn met voorrang toegewezen aan senioren. In totaal reageerden 517 woningzoekenden op de appartementen. Op de tien appartementen voor huurders tot 40 jaar reageerden 252 woningzoekenden. Alle 30 appartementen zijn ruim ingedeeld met één of twee slaapkamers en een eigen balkon. Dit nieuwbouwproject is het eerste dat Mooiland uit de langdurige samenwerkingsovereenkomst met Bouwmij Janssen realiseert. Carly Jansen, bestuurder Mooiland: “We kijken uit naar een fijne samenwerking met Bouwmij Janssen en zijn blij dat we deze nieuwe sociale huurwoningen voor een mooie mix aan bewoners kunnen bouwen in de gemeente Maashorst. Alle appartementen hebben een bodemwarmtepomp die ervoor zorgt dat de appartementen in de winter verwarmd worden en in de zomer verkoeling brengt. Optimaal duurzaam en energiezuinig, zoals bij al onze nieuwbouwprojecten.”

Bart van Roy, directeur Bouwmij Janssen: ”We zijn wederom blij dat we als Bouwmij Janssen samen met onze partners een bijdrage kunnen leveren, ook in het mooie Zeeland, aan het oplossen van het grote tekort op de woningmarkt.”

Lees ook: Mooiland realiseerde in juni 14 nieuwbouwwoningen in ‘s-Hertogenbosch.

Franko van Lankvelt, wethouder(wonen) gemeente Maashorst: “Een aantal appartementen is bedoeld voor met name senioren. Op een mooie locatie in het centrum. Met deze appartementen voorzien we niet alleen in de woonbehoefte van deze specifieke doelgroep in Zeeland. Ze brengen namelijk ook de doorstroming op gang. De gezinswoningen die doorstromende senioren achterlaten, komen daardoor weer vrij voor andere woningzoekenden.”

https://www.mooiland.nl/nieuwsbericht/feestelijke-start-bouw-30-huurappartementen-in-centrum-zeeland#/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X