Nieuws nieuwbouwproject in gemeente Zuidplas feestelijk opgeleverd

Published on april 10th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Feestelijke oplevering van 48 appartementen Zevenhuizen

Het nieuwbouwproject aan de Kensington en Karlberg in de wijk Koningskwartier in de gemeente Zuidplas is op woensdag 27 maart feestelijk opgeleverd, in het bijzijn van wethouder Jan Willem Schuurman. Met dit project voegen de betrokken partijen 48 appartementen voor de sociale verhuur toe aan de woningvoorraad.

In deelplan 8 van de wijk Koningskwartier, die door de Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder (een samenwerking tussen AM, Amvest, a.s.r., Heijmans en Woonbron) wordt ontwikkeld, heeft Woonbron de 48 meergezinswoningen uitgenomen. De woningen zijn verdeeld over 2 dezelfde woongebouwen van 5 bouwlagen en bestemd voor de sociale verhuur. De bouw was in handen van Thunnissen Bouw. De betrokken partijen planten tijdens de feestelijke oplevering in het bijzijn van de nieuwe bewoners een mooie haag.

Duurzame uitbreiding

Met dit project draagt Woonbron bij aan de vernieuwing en verduurzaming van de sociale voorraad in Zuidplas. Woonbron directeur Arthur Oerlemans: “We hebben in deze prachtige wijk 48 gezinnen blij gemaakt met een mooie, duurzame, energiezuinige woning. Zo hebben alle appartementen het energielabel A+++ en worden gasloos opgeleverd: De appartementen en het warme water worden opgewarmd door een bodemwaterpomp. De begane grondvloer, gevel en dak zijn voorzien van hoogwaardige isolatie en de ramen en het vaste glas zijn voorzien van HR++ glas. En het mooie is, dat we vorig jaar in Koningskwartier 13 eengezinswoningen uitnamen en op een steenworp afstand nog eens 30 driekamerappartementen gaan uitnemen. De bouw van dit nieuwe project Zuyderkroon start voor de zomer.”

Lees ook: in februari tekenden Van Wijnen en Woonbron een overeenkomst voor 143 woningen in Dordrecht.

Ruimte voor iedereen

Wethouder Jan Willem Schuurman: “Als gemeente willen we ruimte bieden voor iedereen. Een eigen woning hoort daar zonder twijfel bij. Vanwege het grote tekort aan woningen is het belangrijk dat we blijven bouwen. Ik ben daarom blij dat we deze 48 appartementen erbij hebben. We vinden het heel belangrijk dat er ook betaalbare woningen gebouwd blijven worden. En niet alleen dat de huur betaalbaar is, maar ook dat de energiekosten zoveel mogelijk beperkt blijven. Met de komt van deze appartementen is dat gelukt. We danken iedere partij die hier aan mee heeft gewerkt.”

https://www.woonbron.nl/News/4218


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X