Nieuws nieuwe woning in Heerenveen van Accolade

Published on juni 13th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Sociale huur in Heerenveen opgeleverd

Begin deze maand ontving familie Otter als eerste de sleutel van hun nieuwe woning aan de Azaleastraat in Heerenveen. Ze kregen de sleutel uit handen van Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van de Friese woningcorporatie Accolade. Familie Otter woont al meer dan 30 jaar aan de Azaleastraat in Heerenveen.

‘We woonden tijdelijk aan de overkant van de straat en konden de bouw dus goed in de gaten houden. Het is interessant om te volgen. En we zijn blij dat we nu terugkeren in een nieuwe energiezuinige woning in onze vertrouwde straat’, vertelt familie Otter.

Energiezuinig

De woningen zijn geschikt voor één- en twee persoonshuishoudens en hebben een tuin met berging. Er zijn twee slaapkamers op de eerste verdieping, met een badkamer en tweede toilet. En er liggen 7 a 8 zonnepanelen op het dak. De huurprijs ligt onder de sociale huurtoeslaggrens. Begin juli volgt de oplevering van de negentien andere woningen.

Elze Klinkhammer van Accolade: ‘Ik ben verheugd dat we negen terugkeerders mogen verwelkomen in nieuwe energiezuinige woningen in hun vertrouwde straat. De nieuwbouw is helemaal van deze tijd, zo bieden we huurders een betaalbaar, fijn en duurzaam huis’.

Lees ook: vorig jaar bouwde corporatie Accolade 24 energiezuinige huurwoningen in Heerenveen.

Bankje

Afgelopen zomer raasde er een storm door de Azaleastraat. Er sneuvelden toen meerdere bomen. Van het hout van deze bomen maakt leer-werkbedrijf Buiten Gewoon een bankje dat geplaatst wordt aan de Geraniumstraat. 

Uit woningfabriek

Fijn Wonen is het woonproduct van Van Wijnen. De woningen zijn als losse elementen, vloeren, wanden en gevels, geproduceerd in de woningfabriek in Heerenveen en daarna op locatie in elkaar gezet.

‘’Met deze nieuwe manier van bouwen, realiseren we razendsnel kwaliteitswoningen, die naast gevarieerd ook betaalbaar zijn voor de huurders van Accolade’’ vertelde Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen.

https://www.accolade.nl/nl/Home/Over-ons/Nieuws/Eerste-vijf-sociale-huurwoningen-aan-de-Azaleastraat-in-Heerenveen-opgeleverd.html


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X